mandag den 28. januar 2008

Tillykke Tyskland!

Tillykke med sejren Tyskland !
Ja, jeg ved godt vi danskere vandt EM-guldet i herrehåndbold søndag og I tyskere tabte Bronzen massivt til Frankrig. Men mens vi danskere jublede og rendte glade og selvtilfredse rundt, så skete der imidlertid selv samme dag to ting, der illustrerer store forskelle på de to lande udenfor håndboldbanen, og som i betydning langt overskygger enhver sportsbegivenheds sejr og nederlag.
Tyskland havde valg i to ”länder” søndag, hvor det, i det ene, Hessen viste sig, at man ikke kan vinde et valg på fremmedhad og -angst i Tyskland i dag, som CDU’eren Roland Koch så massivt og ubehageligt forsøgte i Hessen, men tabte med et brag. Iflg. danske medier, håbede selv kansler og leder af CDU Angela Merkel, at Koch ville tabe på sin fremmedfjendske valgkamp. For ved en sejr kunne hun selv blive udsat for pres for at tage emnet op ved valget til forbundsdagen senere, hvilket den retskafne kvinde er stærkt imod.
I Danmark derimod har statsminister Anders Fogh Rasmussen sammen med det fremmedfjendske  Dansk Folkeparti vundet 3 folketingsvalg i træk på netop den slags.
Efter det seneste valg i november 2007 har vi nu endelig fået en, som det hedder, markant, principfast og retskaffen integrationsminister i Birthe Rønn Hornbech. Hun var i dansk TV (DR2, Dead line) på den danske sejrsdag og skulle tale om en ændret behandling af afviste asylsøgerne fra Iraq, der har siddet i årevis i danske asylcentre, fordi de ikke vil rejse hjem, og fordi Danmark ikke har en aftale med Iraq herom. Det har medført alvorlige psykiske lidelser hos disse mennesker og især hos børnene.
De afviste asylsøgere vil – mærkeligt nok! - ikke rejse hjem til det krig og totale kaos, som Danmark har været med til at skabe i Iraq med den ulovlige angrebskrig Danmark – støttet af flertallet af danskere - har deltaget i sammen med USA og Storbritannien, men som Tyskland (og i øvrigt bronzevinderen Frankrig) som bekendt nægtede at deltage i.
Men den retskafne nye integrationsminister hun lød fuldstændig som et ekko af Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgård: ”De afviste asylsøgere holder deres børn som gidsler, når de nægter at rejse hjem” sagde hun - til det krig og kaos, som ministerens regering selv har været med til at skabe med sin angrebskrig, kunne man sandfærdigt tilføje. De er gidseltagere af deres egne børn forstår man på den retskafne dame. For dette er ikke en undtagelse, men er blevet normen i Danmark. De fremmede må ud over ”hån og latterliggørelse” nu også  finde sig i injurierende udsagn om deres motiver og adfærd fra det officielle Danmark.
Sådan er holdningen, talen og tonen i dagens Danmark omkring flygtninge og bredt alle fremmede ikke-hvide danskere og især muslimer. Muslimer omtales således ind i mellem, så man blot behøver at erstatte ordet muslim med ordet jøde for at føle sig hensat til fortidens forbryderregimer.
Man kan og skal selvfølgelig diskutere hvor mange flygtninge, asylsøgere osv. og deres familier de enkelte lande kan optage og integrere ordentligt. Men at behandle og omtale mennesker der kommer til de enkelte lande ordentlig og humanitært burde være en selvfølge, i stedet for at bruge dem som kastebold i det enkelte lands politiske spil og magtkampe.
Derfor ønsker jeg Tyskland tillykke og især til vælgerflertallet i Hessen. I har taget ved lære af Jeres frygtelige fortid og forbilledligt gjort op med den, selv om Koch og hans støtter viser, at det fremmedfjendske stadig findes, men som et mindretal i dagens Tyskland, mens flertallet af danskerne åbenbart intet har lært af fortiden og egen andel heri, for eks. afvisningen og tilbage sendelsen af rædselsslagne tyske jødiske flygtninge fra Naziregimet i 1930’erne.
En tysk kollega fortalte mig for nogen tid siden, at selv han som er født efter 2.verdenskrig til tider i Danmark er blevet udsat for nedsættende bemærkninger og tilråb som tysker for fortidens synder, som han hverken har lod eller del i. Jeg sagde, at det selvfølgelig er helt urimeligt og intet hold har i nutiden og kan her tilføje, at det er det politiske flertal af danskerne der skulle tage et spejl frem, hvis de vil se fortidens skygger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.