tirsdag den 1. maj 2012

TAK KAMMERATER! En rigtig 1.maj opdatering 2012

TAK KAMMERATER!
Nu har jeg i sin tid (2008) sagt tak både til Nick Hækkerup fra socialdemokraterne samt efterfølgende til Villy Søvndal og Ole Sohn fra SF (se nedenfor).
Derfor er det også fuldstændig urimeligt, at jeg ikke har fået sag tak til SF's landsmøde og alle de menige medlemmer, der bakkede op om mig og mine endnu engang, ved at stemme imod fjernelse af skattestoppet for boligskatter.
Denne forglemmelse vil jeg nu lidt forsinket, men bedre sent end aldrig som det hedder, råde bod på ved at sende mine hjerteligste lykønskninger til SF, dets landsmøde og fanden og hans berømte pumpestok, for at I alle er med til at holde hånden under os, der virkelig er værdigt trængende, som det hed dengang for længe siden, i modsætning til alle "fattigrøvene", der selv er ude om det, som det også hed, ikke også Joachim B. Olsen!
Lad nu for f..... dem betale, i forbindelse med alle Jeres reformer, som det hedder om åbenlyse forringelser for "fattigrøvene", i stedet for os, der lider bolignøden mm!
Så TAK endnu engang Thor, Astrid Krag, Karen Lottrup og Peter Langer og mange mange flere gode SF'ere, høj som lav, I skal ikke blive glemt i min aftenbøn!
Derimod skal der ingen tak lyde til Özlem Cekic og de få andre, der ikke støttede mig og mine, men derimod et klart skam jer, og I klarer ikke adgangen til bønnen!
17-05-2008
”Det er gratis! Det er gratis!”
”Men der er også en ny generation af danskere, som ikke voksede op med så mange sølvskeer i munden, at hovedrisikoen i livet var amalgamforgiftning. Det er dem, som netop de sidste ti år har etableret sig på boligmarkedet”.(Politiken 17/05-08)
Jeg er en snart 64årig cand. mag og har i øvrigt selv en søn på fyrre. Mine øjne løber derfor i vand, og jeg må kæmpe bravt mod tårerne, når jeg læser ovenstående af min gamle borgmester i Hillerød kommune Nick Hækkerup (NH), som jeg oven i købet har stemt på - det ske ikke igen –, og jeg er således desværre ude af stand til at finde den sut, Nick og hans generation har tabt et eller andet sted i min nærhed.
Og ligesom jeg aldrig har forstået at folketingsmedlem og storadvokat Glistrup, der formodentlig aldrig har haft en skovl i hånden, kunne slippe af sted med at skose andre akademikere, han var uenig med, for at de intet kendte til håndens arbejde, så kan det undre, at et politisk overklasseløg som cand.jur. og Ph.d. Nick Hækkerup nu forsøger sig med det ældgamle trick at solidarisere sig med hr. og fru Jensen i form af et rasende angreb på hans ligestillede klassekammerater hr. og fru Opstyltet og deres omgangskreds af arkitekter, dr.jur.erne m.fl. i bl.a. Hillerød kommune.
Hr. og fru Opstyltets brøde er, at de forsøger sig med et forslag om øget ejendomsværdibeskatning, der især vil ramme NH og undertegnede i vores relativt dyre og voldsomt værdistegne ejendomme her i Hillerød. Og indrømmet, jeg får også voldsom sved på panden bare ved tanken!
Det ville måske have bedret NH’s troværdighed i forhold til almenvellet, hvis han havde forsøgt sig med et alternativ, a la det lic.jur. Preben Wilhjelm fremfører i Politiken torsdag 15/5, som netop tager højde for NH’s tårepersende bekymring for de nye generationer af ejendomsbesiddere. Men heldigvis ser NH stort på denne troværdighed i forhold til at sikre os selv og vores klassekammerater mod uberettiget inddragelse af den samfundsskabte gevinst til fællesskabet samt mod at begrænse vores værdistigninger og dermed vores lånemuligheder.
Så jeg tørrer sveden af panden, for her i huset er vores ejendom kun steget med 110 % siden 2001, og med det har vi kun kunnet finansiere indkøb af 2 biler, et sommerhus hinsidan samt diverse forbedringer af rækkehuset her i Hillerød. Og takket være regeringen og nu også NH betaler vi heldigvis stadig som i 2001 kun de samme 8.880 kr. i ejendomsværdibeskatning for 2008. – Tak kammerater!
I stedet for at foreslå et alternativ til øget ejendomsværdibeskatning gør NH endnu et forsøg på genbrug af et gammelt trick – som den nuværende regering i øvrigt også lystigt anvender – denne gang det af Socialdemokratiet kritiserede SF stunt fra 70’erne, at bruge BNP to gange!
NH skriver opmuntrende til især mig og mine: “..der er sådan set ikke grund til at kræve mere op i skat. Der er penge nok.. Problemet er,., at pengene bruges på skattelettelser frem for helt nødvendige investeringer i velfærd” af regeringen og DF. Ved hjælp af de to gange 10 mia.kr delvist selvfinansierede skattelettelser den borgerlige regering og DF har udbetalt, kan vi få rettet op på en også ifølge NH helt nedslidt og lavtlønnet offentlig sektor.
Puuuha det var godt, nu er der heldigvis ikke en dråbe sved tilbage på min rynkede pande!
Det betyder nemlig, at her i vores lille hus kan vi fortsætte med at udvide vores privatforbrug med rødvin og politisk korrekt øko mad, skiferier, hårde hvidevarer og halvdyre tekstiler yderligere – udover ovenstående finansieret af lån i vores ejendom - oven i den stigning på omkring 50 %, der allerede er sket siden 2001 bl.a. takket været skattestoppet.
Jeg får også lyst til lidt genbrug af råbet fra min barndomsgade i 50’erne, når der var tag selv bord af et eller andet: ”Det er gratis! Det er gratis!”
Det var i øvrigt den gang, hvor de fleste af os modsat i dag boede i leje lejligheder. De heldigste af os i nye af Socialdemokratiet opførte gode, moderne almennyttige boliger i Kbh.’s omegn medens de mindre heldige, og dem var der dengang rigtig mange af NH, boede i for eks. københavner slummet på Nørrebro og Vesterbro i Adelgade osv.
Det var også dengang fra 60’erne, at det for de bedst stillede almindelige lønmodtagere af min generation, men langt fra flertallet, lykkedes at købe en ejerbolig til glæde også for deres børn (!) ved hjælp af afsavn og risvandgrød, som også var daglig kost for dem på Nørrebro mv. Denne spise aner NH næppe hvad er eller har bekvemt helt glemt det (?), så derfor lige denne opskrift fra en af datidens kogebøger, ”Mad uden tårer”: ”Til to personer beregnes ½l vand, 5 spsk. grødris, ½ tsk. salt”.
Sådan! Jeg tørrer øjnene. – Og! Her ligger sgu sutten NH, som du kan afhente ved lejlighed!
Og så er alt jo godt og fryd og gammen med en mini difference i politik mellem regeringen, DF og socialdemokraterne!
Og jeg ville såmænd også være glad og tilfreds, hvis det ikke lige var for en nylig ubehagelig konfrontation med den ubekvemme virkelighed i form af et hospitalsophold. Her kunne jeg ved selvsyn endnu engang se et helt nedslidt sundhedssystem, der er helt ude af trit med forholdende i den private sektor. Det gælder såvel det voksende antal private hospitaler og generelt de fleste private virksomheder, hvor jeg i øvrigt selv er beskæftiget, samt de fleste danskeres private hjem.
Ikke desto mindre lykkedes det mod alle odds inklusiv strejke og nødberedskab, det relativt lavtlønnede personale, trods de nedslidte og forældede fysisk materielle omgivelser – som i skoler, børne- og andre offentlige institutioner mv. -, at holde gejsten oppe og gennemføre adskillige helt igennem professionelt udførte canceroperationer med tilhørende pleje og omsorg!
Men det var/er på trods af Jer politikere over en bred kam, at det lykkes ikke i kraft af Jer, desværre. I sku’ skamme Jer, ville man vel sige i dag. Da jeg var barn ville man have sagt, ”I sku’ have med den tykke ende, sku’ I!”
Derfor har NH ikke større chancer end en snebold i helvede for at overbevise mig om sin og socialdemokraternes vælgerleflen og vælgerbedrag, at der kunne have været rettet op på disse helt fatale forhold i den offentlige sektor i forhold til den private med de skallede netto godt 10 mia.kr., den nuværende regering helt uansvarligt har uddelt som skattelettelser, dvs. uden at det koster yderligere penge. Penge som ikke er til rådighed med det nuværende eller hvilket som helst skattestop!
Det er IKKE gratis Nick Hækkerup og socialdemokrater - tror I vi alle sammen er idioter!
18-01-2011
Tak Kammerater!
I 2008 havde Nick Hækkerup på socialdemokraternes og sin generations vegne et harmdirrende generationsindlæg i dagspressen (se ovenfor) vendt mod noget så moderat, som en fjernelse af skattestoppet på ejendomsværdiskatten.
”Men der er også en ny generation af danskere, som ikke voksede op med så mange sølvskeer i munden, at hovedrisikoen i livet var amalgamforgiftning. Det er dem, som netop de sidste ti år har etableret sig på boligmarkedet”.(Politiken 17/05-08). Nick og hans generation har desværre ikke haft tid og anledning til at afhente den sut, jeg dengang fandt et eller andet sted i min aldersstegne nærhed.
I stedet kan jeg nu heldigvis konstatere, at NH og socialdemokraterne har fået intensivt følgeskab af Ole Sohn & Villy Søvndal med eller uden amalgamforgiftning. De slår syv kors for sig i TV og den ganske dagspresse mod Venstres horrible beskyldninger om, at disse skatter skal føres tilbage til før skattestoppet på området: ”Løgn råber Sohn i TV og Søvndal afviser Løkke: ”Vi har givet boligejerne en garanti.”
Om det skyldes generationshensyn eller fordi ejendomsværdistigningernes himmelflugt midlertidigt er afbrudt vides ikke, men never mind, jeg sender også gerne en tak til mine gamle partikammerater, når de sikrer os selv og vores klassekammerater mod uberettiget inddragelse af den samfundsskabte boliggevinst til fællesskabet samt mod at begrænse vores værdistigninger og dermed vores lånemuligheder.
Så jeg kan endnu engang tørre sveden af panden, for her i huset er vores ejendom kun steget med 90-100% siden 2001, og med det har vi kun kunnet finansiere indkøb af 2 biler, et sommerhus hinsidan samt diverse forbedringer af rækkehuset her i Hillerød.
Og takket være regeringen og nu også socialdemokrater og SF betaler vi heldigvis stadig som i 2001 kun de samme 8.880 kr. i ejendomsværdibeskatning for 2011. – Tak kammerater!
Med kammeratlig hilsen (som det hed engang!)
Jørgen Garp


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.