søndag den 13. september 2009

De Irakiske flygtninge

Kære Nikolaj Sommer (Dead-line, DR2)
Jeg syntes, at din ageren i dead-line diskussionen mellem Martin Krasnik og Henrik Marstal var langt under daglig journalistisk standard også din egen iøvrigt.
1) Først sætter du en fuldt trænet debattør, bl.a. gammel dead-line vært mm. op mod en i denne sammenhæng total amatør. Resultat: Han blev følgelig selvfølgelig kørt over af en damptrommel og ville formodentlig blive det til enhver tid.
2) Men dernæst undlader du totalt, når du må opdage den ulige kamp, som en Mikkel Kessler mod Frank ”Klovn” Hvam eller lignende, bare summarisk at forsøge at gøre kampen blot en anelse mindre ulige.
3) Helt grotesk bliver det, når du helt uantastet lader Krasnik slippe uimodsagt afsted med flere gange omkring det helt centrale i debatten, at påstå at politk og (personlig) moral er to adskilte ting! Hallo!
Og det i en tid hvor næsten al politik i dette land tværtimod sovses ind i og snart ikke handler om andet end værdier, danske værdier osv. i en stor moralsk pærevælling, der samtidig tilsættes uendelige mængder at moralistisk (hvilket iøvrigt er noget andet end moral, som du ved) tilsøling af alle andre, der adskiller sig det mindste fra de ordinære almindelige pølsedanskere. DF fører an men flot fulgt op af mange andre, bl.a. Lene Espersens moraliseren overfor kriminelle – det er grunden til de skal straffes hårdere ligegyldigt om det hjælper eller ej - burkaer og fanden og hans pumpestok.
Hvordan kan det være, med baggrund i den omsiggribende moraliseren i den politiske debat, at Krasnik og andre lige netop overfalder kunstnergruppen (i den generelle politiske debat siden 2001 er det de såkaldt kulturradikale, der må holde for) for at ville gøre sig selv bedre ("godheds", ”anstændigheds” syndromet) end andre, som altså fremhæver sig selv på bekostning af andre, som bedre mennesker osv. , hvorfor ikke/aldrig Pia Kjærsgård, Lene Espersen eller andre politikere, der er nok at tage af, hvis moralistiske tilgang til det politiske burde være åbenbar for enhver ? (for Kjærsgård/Espersen i hver sin særegne mopsede udgave !)
Min påstand er den simple, at det tør hverken du eller Krasnik ganske enkelt ikke. Det er meget nemmere at følge tidens pøbelagtige folkestemning og overfalde en politisk amatør som Marstal for moraliseren for åbent tæppe end at give sig i kast med spørgsmålet overfor de politiske sværvægtere, selv om det som nævnt er fuldt ud eller mere relevant her!
NB. Moralisme at være moralistisk er her, at fremhæve sig selv og egen adfærd og moral på bekostning af andre, at gøre sig bedre end andre, at løfte pegefingeren overfor andre osv.
Vedr. Pkt 1) kunne du for eks. have inviteret Niels Hausgård fra samme kunstnergruppe, en mand der kan svare for sig og tilmed er rimeligt øvet heri.
Så kunne både Krasnik og du og den under denne regering stærkt udviklede almindelige danske intellektuelle stupititet og følelsmæssige afstumpethed have fået flg. besked af Hausgård (fra dagens Politiken): ” ”De (irakiske flygtninge) flygtede fra Saddam. Han er væk. Hvorfor rejser de så ikke hjem?” Lyder det fra dybet af den politiske skraldespand. Fordi, amøber, forholdene i Irak er så meget værre nu end under Saddam. I har vel hørt om den borgerkrig, som vi – Gud bedre det -var med til at starte.”
Ja læs selv resten, - selv om dette argument uden antydning af ”godhedsudsagn”såmænd er nok for mig i Irakersagen -, som er fuld at politiske betragninger og moral ! – og værdier såmænd også - ikke sandt. Men selvfølgelig nogle andre værdier og end anden moral end den Krasnik eller DF og regeringen osv. bærer til skue.
Og hvis du virkelig havde været vågen – og modig – så havde du spurgt Martin Krasnik som jøde, om han ikke syntes det ville have været godt, hvis der havde været en tilsvarende modstand og folk/kunstnere der snakkede moral og truede med civil ulydighed, da det fuldt demokratiske Danmark og dets demokratisk valgte danske regering sendte jødiske og andre flygtninge fra Tyskland tilbage til Gestapo og Nazi’erne til den sikre tortur og død i 30’ernes Danmark ? Eller om han også ville have gjort grin med og jordet dem !
Hvordan kan det være at ingen, hverken du eller nogen anden journalist for den sag skyld kommer på denne indlysende parallel, men du lader i stedet Krasnik slippe af sted med også at jorde Marstal, da han formaster sig til helt generelt og forsigtigt, at drage paralleller til andre historiske situationer.
Mvh
Jørgen Garp

NB. Og så lige for en sikkerheds skyld, dette indlæg skyldes ikke, at jeg er præget af ”godhed” eller ønsket om at være således, overhovedet ikke. Tværtimod er jeg ved at kaste bræk op, over al denne ”godheds” snak inklusiv påstanden herom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.