lørdag den 10. september 2011

S-SF og R?

Altinget.dk 10/09-11:
”Hvis Det Radikale Venstre bliver for stærkt i forhold til SF og Socialdemokraterne, risikerer en ny rød regering at blive trukket for langt til højre, mener SF's erhvervsordfører, Karsten Hønge.
- Vi har ikke kæmpet alle de år for at få en ny regering, der skal samarbejde tæt med Konservative. Det er fint med brede løsninger, men det kan aldrig være et mål i sig selv, siger Karsten Hønge til Altinget.dk”

Karsten Hønge m.fl.'s bekymringer kommer nu en uge før valgdagen! Hallo, Hønge og SF skulle have gjort deres politiske hjemmearbejde skulle de, så var man ikke blevet taget med bukserne nede, her hvor det nu er for sent. Men partiet har med Søvndal i spidsen haft så forbandet travlt med glatte ud over de politiske uenigheder ikke kun i forhold til S men så sandelig også i forhold til Rv, så vælgerne hverken har kunnet se op eller ned på trekløveret! Selv efter Rv's forlig med VKO i foråret om efterløn mv., hvor man var advaret ved dagpengeforliget et år før, fandt partiet ikke anledning til at markere sig i forhold til Rv, og minsandten heller ikke efter forbrødringen mellem R og K i starten af valgkampen. Nej intet af dette var nogen hindring for samarbejde og fælles regering med Rv.
Det er jo hjælpeløst det her: Hvorfor i alverden har SF ikke for længst sat vælgerne ind i den åbenlyse risiko Hønge nu kan se, hvor R er blevet lige store som SF. Det har længe og senest ved forårsforliget været åbenlyst overfor vælgerne kraftigt at lufte en mistanke om eller uro ved, om man nu kunne stole på R’s forsikringer om, at ville støtte Helle Thorning frem for Løkke, når de laver forlig på forlig med VKO (dagpengeforlig, efterlønsforlig, og nu samarbejde med K!).
Det er jo udemærket at ville finde fælles fodslag og fokusere på det der forener, fremfor det der skiller S-SF-Rv, som Søvndal lagde ud med efter sidste valgnederlag, men når så den ene part Rv gør alt for at udstille uenighederne ikke kun i ord men i handlinger sammen med VKO, hvad gør man så, tager kampen op, nej man lægger sig ned med alle fire poter i vejret! Hvor ynkeligt først at springe op som en løve og fortælle Rv, at de kan glemme alt om indflydelse på udlændingepolitik og skattepolitik (man kunne efter min mening have nøjes med det første og noget mindre bastant på skatteområdet, men det var nok i et populistisk forsøg på at sikre boligejerne!) for dernæst at falde ned som et lam!
SF skulle have fremført igen og igen: Den eneste sikre stemme på en ny regering er S-SF (og Ø), medens en stemme på R er en meget labil og usikker stemme. Hvorfor dælen har man ikke brugt denne indlysende mulighed og argument for længst og dermed advaret vælgerne? Nu er det for sent og SF reduceret til at ligge på linje med både Rv og Enhedslisten i størrelse og dermed den indflydelse, der er/var argumentet for hele projektet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.