tirsdag den 18. oktober 2011

Fejlagtige forventninger!

Jeg indrømmer gerne, at jeg helt har tage fejl af situationen efter valget og regeringsdannelsen.
En borgerlig avis – jeg tror, det var JP - spurgte efter regeringsdannelsen, hvad læserne forventede af den nye regering.
Der kom selvfølgelig en svada af voldsomme angreb på S-SF-R regeringen, som fik mig til at skrive nedenstående let moraliserende og provokatoriske svar, som jeg i dag imidlertid kan se var en helt fejlagtig opfattelse af, hvad den nye regering ville:

”Jeg forventer, at børehavetiden for granvoksne mennesker er slut! Den grådige danske middelklasse går en hård tid i møde. Forvent med at alt kunne lade sig gøre, både højere privatforbrug og flere velfærdsydelser på en gang under Fogh. Store lønninger om dagen og værdistigninger på huset til belåning hele døgnet rundet, og barnagtige politiske diskussioner om kamphunde, tørklæder, lommeknive. Det endte helt forudsigeligt med at det hele ramlede i den værste økonomiske krise siden 1930’erne.
Men vi er helt uskyldige i krisen lyder mantraet fra VKO, det er ude fra kommende og alle de andres skyld! Og nu skal VI i hvert fald ikke betale, det kan alle fattigrøvene og de ledige gøre, ikke os! Og her er R desværre helt enig!
En overforkælet over- og middelklasse satte dagsordenen, men det er forhåbentlig slut nu, selv med R på slæb (?), vi skal til at blive voksne!
Og jeg forventer, det er slut nu med en kriseløsning, der består i, at over- og middelklassen fortsat bare skal svinge dankortet til mere unødvendigt og klimaødelæggende privatforbrug af samtalekøkkener, fladskærme, biler, udlandsrejser og rødvin, samtidig med besparelser på børneinstitutioner, forskning og uddannelser, nedslidning af ældreplejen og besparelser på sundhedssystemet og øget statsgæld!
Jeg forventer, det er slut med, at højere funktionærer og topledere fortsat får lov til, at have snablerne dybt begravet i virksomhedernes og det offentliges kasser til eget overflødige privatforbrug og til skade for investeringer i grøn teknologi og en moderne ledelse.
En ledelse hvis højeste formål ikke er, at rage til sig med en grådighed som et pattebarns, men hvor målet bliver at efterlade et samfund, hvor der også bliver mulighed for vores børns overlevelse uden klimamæssige katastrofer.
Jeg forventer kort og godt, at vi går en herlig tid i møde!”
Det var en fejl!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.