tirsdag den 26. marts 2002

Forskruet prioritering.

Forbrug går amok
Regeringen står for en indsnævret og forskruet prioritering
Skrevet af: Jørgen Garp Cand.Mag. I Samfundsfag Og Historie
Oprettet 26/03/2002 - 00:00 (Information)

Politisk
Med monoton henvisning til afgivne valgløfter, slipper regeringen alt for ofte uden om det centrale politiske spørgsmål: Hvorfor skal der ikke prioriteres mellem privatforbrug og offentligt forbrug, og hvorfor accepteres skattestoppet som en hellig og ukrænkelig forudsætning, når fakta, uanset skattetryk, er, at privatforbruget de sidste mindst 10 år er steget langt mere end det offentlige forbrug, samtidig med at den offentlige sektor er nødlidende på centrale velfærdsområder. Den private materielle levestandard er vokset gigantisk for op mod halvdelen af befolkningen til et historisk uhørt højt niveau.
Iflg. Børsen den 31. januar vil det offentlige forbrug, hvis regeringens målsætning holdes, ligge på en årlig stigning på 0,5 procent, medens det private forbrug vil ligge på det femdobbelte 2,5 procent årligt.
Resultatet af dette er det fuldstændig uacceptable, at u-landshjælp til de fattigste, og miljø for vores børn, skal prioriteres i forhold til omsorg og hjælp til de gamle og syge og uddannelse til vores børn. En velkendt og ubehagelig sparken-nedad-ideologi fra de ’fattige’ til de endnu ’fattigere’. I stedet for at blive sammenholdt og prioriteret i forhold til mere end halvdelen af Danmarks befolknings gigantiske private overforbrug af ’slik, rødvin, rejser, hårde hvidevarer, biler osv…’. Det er grotesk og betyder, at regeringen slipper af sted med en moralsk forskruet politik, og den danske befolkning oplæres og fastholdes i en rolle som en flok forkælede børn uden hold på hverken følelser eller intellekt, der bare kræver ind og lader de svageste i denne verden og vores børn betale regningen.
Alvorlige konsekvenser
Denne (manglende) prioritering kan få alvorlige konsekvenser ved de kommende års langt voldsommere indgreb, som en fastholdelse af det lovede skattestop nødvendiggør. Det er set før historisk, at det første skridt er det sværeste. Når det er taget, kan skodderne mellem hvad der er, og hvad der ikke er acceptabel politisk moralsk adfærd, hurtigere bryde sammen, end man bryder sig om at forestiller sig.
I det lys er socialdemokraternes følgagtighed – ved at stemme for ’hoftetilskuddet’ taget fra denne verdens fattigste og miljøet – over for regeringens amoralske prioritering beskæmmende og med til at nedbryde disse skodder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.