mandag den 3. oktober 2011

SF og FV. (dato ff.)

Nu også SF's ministerudnævnelser. For en udenfor ståenden kunne det godt se ud som om, det eneste der i dag er tilbage fra det salig centralistiske DKP er SF's organisation!
Politiken/Kristian Madsen:" Möger blev ellers vraget af først medlemmerne og siden vælgerne i Københavns omegn og blev i snakken i hjørnerne tilskrevet et stort ansvar for SF’s skuffende valgresultat." Eller er det bare en organisation for vennernes venner og rygklappere?
Information d.d: "Den nye nr. 2 i SF
Den kun 26 årige Thor Möger Pedersen bliver nr. 2 i SF og får plads i regeringens magtfulde koordineringsudvalg." Jamen Pernilles spørgsmål om de 4 i daglig ledelse allerede har udset den næste formand for SF forekommer da helt relevant!

04/10-2011: Hvad skal få folk til at stemme SF fremover, det er den egentlige gåde efter regeringsoplæg og åbningstalen?
Der er INGEN fodaftryk fra SF som ikke kunne have været sat af enten S, RV eller Enhedslisten.
Det gælder Grøn vækst og klimapolitik!
Det gælder Værdi, udlændinge- og socialpolitik!
Det gælder Uddannelse og forskning!
Så er der den økonomiske politik i øvrigt, ja den er skrevet af Lars Løkke og Margrethe Vestager, sådan er det.
Og det eneste man kan satse på her er, at Enhedslisten kan få afsat nogle fingreaftryk på finansloven! Hvis da ikke S-SF og RV kræver den skal vedtages hen over midten!
Derimod kan enhver ”idiot” – inklusiv S-SF og RV’s velaflagte middelklasse vælgere, herunder de strømlinede SF'ere - se, hvorfor man skal give sin stemme til de radikale! De har fået alt på alle 4 områder.
Hvad flertallet af almindelige lønmodtagere i beskæftigelse skal stille op med den økonomiske politik og dermed den ofte afgørende brik for deres stemmeafgivning, ja det er helt uklart, men det bliver næppe SF de vælger!

Med Thor Möger i spidsen for de strømlinede SF’ere ser det ud til:
At S-SF satser alt på at lave en omvendt Fogh.
Foghs kontraktpolitik bestod som bekendt i, at love vælgerne et før et valg, og derefter at sætte hak ud for hvert et punkt, der blev gennemført efter valget.
S-SF derimod ser ud til at have den målsætning for den økonomiske politik, at for hvert punkt de har lovet før valget, skal de kunne sætte hak ud for at droppe det umiddelbart efter valget!

06/10-2011: Det er i øvrigt helt uforståeligt, at Villy Søvndal ikke har kunnet bruge den kapacitet og erfaring Anne Baastrup udgør helt i front på sit/partiets hold. Men det siger sådan set mere om Villys personlige kapacitet og vurderingsevne, at det åbenbart kræver et vist niveau i evnen til rygklapperi for at komme i front på dagens SF hold - eller latterlig offentlig illoyalitet.
Men sådan er det med centralisme og har altid været, det lukker sig om sig selv, lukker omverdenen ude og hører intet andet end egen selvrosende bekræftigelse.
Derfor var SF tidligere et udpræget demokratisk parti også internt, idet dets historiske oprindelse - fra DKP - havde lært partiet på den hårde måde, at en åben demokratisk organisation er forudsætningen for den kritiske selvreflektion, der er så vigtig især for et parti, der vil undgå at blive fanget ind og opslugt af det eksisterende kapitalistiske markedssystem.
Dette interne demokrati kan nok være besværligt, som det eksterne i øvrigt lige så, men det forhindrer netop det, vi ser i SF i dag, et lukket, centralistisk og topstyret foretagende, som derfor begår fatale og gentagende fejl(især siden sagen med Holbergskolen), som man er ude af stand til at indoptage og få rettet op på, netop fordi der ikke foregår en åben og levende, kritisk debat internt i partiet og ud af til mod omverdenen.
Straffen kommer nu, hvor tendensen er magten for magtens egen skyld, medmindre partiet evner, at få genskabt det levende men besværlige demokrati, i stedet for at satse på rockstjerne status og medløberi!

16/10-2011: Thor Mögers svar på kritikken: "Jeg har trådt mine barnesko som SF'er i 10år og på Christiansborg igennem 5 år!" Jamen kære Thor og I andre meget unge SF'ere, hvis ambitioner åbenbart er omvendt proportionale med Jeres livserfaringer, herunder især erhvervserfaringer, det er jo lige præcis det der er problemet, at I tilsyneladende kun har erfaringer fra studier og Christiansborg. Og det er meget lidt at byde på, når man skal regere andre mennesker. Men i virkeligheden er det nok først og fremmest Søvndals ansvar!

SFere kritiserer belønning af Thor Mögerwww.dr.dk
Tidligere medlemmer af Folketinget for SF kritiserer i skarpe vendinger Thor Mögers hurtige opfart i partiet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.