tirsdag den 8. november 2011

SF: fra protestpart til resultatorienteret parti!

SF’s formand Villy Søvndal udtaler på SF’s hjemmeside i anledning af, at partiet har fået to nye næstformænd, som afløser for Thor Möger Petersen:
"Meta og Tonni har begge været en del af SF’s vigtige forandringsproces fra protest- til indflydelsesparti, og jeg er overbevist om, at de vil blive et stærkt makkerpar, der i det daglige arbejde kan binde hele organisationen sammen.”
I Mogensen og Kristiansen weekenden 05-06/11-11spørger Kristiansen SF’s nr.2, minister og tidligere formand for folketingsgruppen Ole Sohn, om det at SF er kommet i regering, efter tabet af 7 mandater og være skrevet ud af regeringsgrundlaget: ”Var det det, der lykkedes, var det det eneste der lykkedes?”
”Jamen det er jo sådan, at det projekt som SF har sat sig i spidsen for, for år tilbage, at vi vil transformere SF fra at være et protestparti til at være et løsningsorienteret indflydelsesparti, at det lykkedes, og det syntes jeg er en stor succes, og så er det ofte sådan, at når man påtager sig et ansvar, så har det også nogle omkostninger, dem må vi smerteligvis også tage med.”
Nu har jeg aldring selv været klar over, at jeg har været medlem af et protestparti i 20år (heraf 10 i HB/FU) og heller ikke, at jeg meldte mig ud af et protestparti i 1998! Men så blev man da så klog, med tilbagevirkende kraft så at sige.
De to SF udtalelser minder mig derimod mest om det sammenrend af tidligere venstrefløjsfolk med Pittelkow i spidsen, der har gjort det til en indbringende forretning at ”pisse i egen rede” så og sige.
Villy Søvndal: En forhenværende kommunalpolitiker og MF’er med de rigtige venstredrejede meninger, holdninger og afstemninger i tinget, men hvis horisont tilsyneladende er præget af kommunalpolitikkens ret snævre grænser. Det er selvfølgelig i sig selv ikke noget problem som netop kommunalpolitiker, men bliver det først, når opgaven er at være partiformand på landsplan, men samtidig vil være resultatorienteret, som var det et byråd!
Ole Sohn: En tidligere DKP formand, hvis partis mantra dengang var, at SF bare var et reformistisk parti som Socialdemokratiet og næppe til at skelne fra dette, og som altså nu også på det punkt er svinget 180 grader og mener, at SF var et protestparti, som han Ole Sohn nu har reddet fra sig selv til at blive et såkaldt ”løsningsorienteret indflydelsesparti”!
Det ligger derfor også fint i forlængelse af dette, at SF nu udsender et totalt indholdsløst oplæg til et nyt principprogram, til erstatning for det i øvrigt udmærkede Princip- og perspektivprogram fra 2003.
http://www.sf.dk/mitparti/organisationen/principprogram/udkast-til-nyt-principprogram/2011/11/01/f%C3%B8rste-udkast-til-nyt-principprogram-for-sf
Første udkast til nyt principprogram for SF
www.sf.dk
Første udkast til nyt principprogram for SF Tiltrådt af SF’s landsledelse 30. oktober 2011 SF arbejder for at forandre Danmark og verden i en socialistisk…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.