torsdag den 29. marts 2012

SF igen, igen!

http://modkraft.dk/artikel/skal-sf-ende-som-et-andet-socialdemokrati
Steen Olesen Gad vidst om Henrik Herløv lund mener, at Meta Fuglsang er den påståede venstrefløjs kandidat?
Jørgen Garp Steen Olesen har ret! Jeg har skrevet et længere svar til Henrik Herløv Lund på Modkraft, som også kan ses her: Verden ifølge Garp:: Skillelinjer og paradokser i SF 2.version
Henrik Herløv Lund
Kære Garp.
Lad mig først overordnet konstatere, at der ikke synes at være uenighed om, at SF gennemgår en udvikling der indebærer alvorlig risiko for at ende som et andet socialdemokrati.
Tak for den indsigtsfulde og mere detaljerede og nuancerede analyse, som imidlertid også har den "bagdel" at efterlade læseren i nogen grad af forvirring om krydsende opfattelser, modsætninger og grupperinger i SF.
Jeg vil gerne have lov til at fastholde, at der idag står en hovedmodsætning mellem partiledelsens højrelinje og så en vågnende opposition i partiet, som kræver en mere selvstændig og progressiv profil og ikke mere vil lade sig kommandere til ro.
Hvor vidtgående det er, kan man naturligvis altid diskutere, men højredrejningen i partiet og regeringen taget i betragtning mener jeg det aktuelt er opgave at støtte op herom.
Henrik Herløv Lund
Jørgen Garp
Kære Henrik. Jeg ser sådan set ikke nogen modsætning mellem din betragtning om den aktuelle opgave og dit håb og mit indlæg, man må jo vælge i den verden der eksisterer og i et vist omfang affinde sig med realiteterne. Og der er trods alt folk der stadig slås, hvilket slaget om partiprogrammet, tror jeg, vil afsløre på SF's Landsmøde. Og den forvirring med krydsende opfattelser, modsætninger og grupperinger, jeg skaber, afspejler langt hen ad vejen bare virkeligheden i et parti som SF. Og så var/er det såmænd værre i virkelighedens SF end mine beskrivelser viser, hvad 20år i partiet - heraf 10 i HB/FU og 5 som partiforeningsformand - har lært mig til bunds, tror jeg!
Henrik Herløv Lund Kære Jørgen. Jeg anfægter som sagt ikke din indsigt i, at der er flere opfattelser, brydninger og grupperinger. Om ikke andet af pædaggogiske grunde mener jeg imidlertid, at man aktuelt må betone hovedmodsætningen mellem opposition og partiledelse i SF. Jeg er glad for at du ikke ser nogen modsætninger mellem denne tilgang og din mere detaljerede og nuancerede, som givet har meget om sig.
Jørgen Garp
Med hensyn til hovedmodsætning har du måske, måske ikke ret. Det afgørende er jo, hvad oppositionen vil? Vil den bare som tidligere i stor udstrækning stille sig tilfreds med at sidde og brokke sig i baglandet, på Landsmøder, i Landsledelse mm og så i øvrigt lade topledelsen og folketingsgruppen køre videre som hidtil med den faktisk førte politik og acceptere S-SF-R, som det kører nu, ja så giver jeg INTET for det. Det medfører med garanti ingen nævneværdige ændringer i den faktisk førte politik! SF står der idag, hvor man kunne forudse for år tilbage, det ville ende, hvis der ikke blev grebet ind og strategien seriøst diskuteret. Du kan se det her udbygget i detaljer siden før 1998, hvor jeg steg af toget, på min blog og starte her, hvis du gider:
Verden ifølge Garp:: Oplæg til SF's HB 1996!www.garps-verden.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.