torsdag den 22. marts 2012

Bredt energiforlig på basis af VK regeringens oplæg!

Her er, hvad der blev givet og taget også i forhold til VK- regeringens 2011 udspil: "At overtale Venstre kostede Lidegaard og regeringen en halv havmøllepark, mere biogas-støtte til landbruget samt opblødning på oliefyrs-indgrebene, men det overordnede ambitionsniveau er opretholdt, og i forhold til VK-regeringens energiudspil fra 2011 rummer den ny brede aftale bl.a. 400 megawatt (MW) mere vindkraft, nye tilskud til energirenovering, øgede energisparekrav til energiselskaberne samt en grøn erhvervsstøtteordning, der gradvist vokser til 500 mio. kr. om året."
Men det er og bliver et forlig som lige så godt kunne være kørt hjem af VK regeringen med indrømmelser til den daværende S-SF-R-EL opposition! 
http://www.information.dk/296816

Er det dette, der udløser jubelscener hos S-SF og næsten også hos EL? Ja så gælder det, at når man sætter barren så lavt, at VKO med djævelens vold og magt skal med over koste hvad det vil, så kan selv en skildpadde springe med over i jubelscenerne!
http://www.b.dk/politiko/ny-energiaftale-paa-plads
Om det holder må vi se, men det lyder ikke videre sandsynligt, at man kan få det samme sådan vupti for 3½mia.kr som for 5,6 mia.kr. Og iflg Per Clausen: "Er vi rigtig ærgerlige over de indrømmelser, som Venstre har fået på biogasområdet. Det ærgrer os, at der med aftalen spildes mange milliarder kroner på tiltag, som ikke giver et reelt fald i CO2, siger han."
Og så fatter jeg ikke taktikken, som kun er til fordel for R! Man kunne have kørt et forløb med de første indrømmelser på max. 1mia, og så have efterladt VK ude i kulden, med et forlig der ikke havde gjort det muligt for dem at køre skræmmekampagne og slet ikke at rulle det tilbage efter et eventuelt regerings skifte efter næste valg. Nu får R sit for enhver pris samarbejde hen over midten, som styrker dem i den nuværende regering, og gør det meget nemmere for dem efter et valg at svitse over til det flertal, der allerede er nu er i meningsmålingerne mellem VKR og LA udenom DF, som følge af S-SF nedturen, som jeg meget tvivler på dette ændrer synderligt ved, slet ikke med det, der ligger forude på social- og skatteområdet!
Men måske er det bare sådan, som på det økonomiske område, at VK regeringen var langt bedre end det rygte S-SF og EL skabte. Da de selv kom til overtog de i hvert fald deres økonomiske politik og nu har de gennemført VK's grønne energipolitik. Der vel så ikke noget at sige til, at VK er lidt knotne og vælgerne det samme og derfor belønner VK regeringen post mortem!

Ny energiaftale på pladswww.b.dk
Opdateret: Regeringen er blevet enige med VKO om en energiaftale, der er billigere end den, der blev fremlagt under den tidligere regering.

Hans Engell: "Regeringen vil ty til borgerlige
Når man ikke har kunne bruge Enhedslisten til at lave en aftale, hvor man kunne banke de borgerlige på plads, så er det svært at se hvilke andre forlig, man vil kunne lave med dem, mener han.
Derfor vil Enhedslisten nok få en rolle som partiet, der skal støtte regeringen, men når det gælder de rigtigt store forlig, vil regeringen henvende sig til de borgerlige.
Dermed er der lagt et parlamentarisk spor som, formentlig kommer til at vare resten af valgperioden."
Ja manden har efter alt at dømme ret! EL kan besinde sig på at være stemmekvæg!
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/03/22/200638.htm
Engell: Enhedslisten er de store taberewww.dr.dk
Efter at den nye energiaftale er kommet på plads, står Enhedslisten som den store taber, mener Hans Engell.

Jonas Dahl Jørgen, du glemmer jo at det her er den meste grønn aftale nogensinde. At der er lykkedes at få alle partier med synes jeg snarere er ret godt gået, ambitionen er jo stadig meget mere vedvarende energi i de kommende år. 
Jørgen Garp Jonas: Du har formodentlig ret i, at det er den mest grønne aftale hidtil, men så er det fordi VK regeringen fremlagde det mest grønne oplæg i 2011, som hidtil var set, og som her udbygges lidt!
Men ingen skal bilde mig eller nogen ind, at man ikke kunne have fået mere for 5,6 mia.kr end for 3,5 mia.kr. for eks på de områder, hvor der stadig gøres katastrofalt lidt, som jeg læser forliget, nemlig landbrug og transport området!
Og så fatter jeg ikke taktikken, som kun er til fordel for R! Man kunne have kørt et forløb, hvis regeringen ville, med de første indrømmelser på max. 1mia og så udnytte de fundne besparelser mv til mere grønt og dermed skabt kant til VK regeringens oplæg, og så have efterladt VK ude i kulden, med et forlig der ikke havde gjort det muligt for dem at køre skræmmekampagne og slet ikke at rulle det tilbage efter et eventuelt regerings skifte efter næste valg.
Nu får R sit for enhver pris samarbejde hen over midten, som styrker dem i den nuværende regering, og gør det meget nemmere for dem efter et valg at svitse over til det flertal, der allerede er nu i meningsmålingerne mellem VKR og LA udenom DF, som følge af S-SF nedturen, som jeg meget tvivler på dette ændrer synderligt ved, slet ikke med det, der ligger forude på social- og skatteområdet!
Og så har EL jo hægtet sig "fornuftigt" på inklusiv kritik, selvom Hans Engell formodentlig har ret, når han siger: "Når man ikke har kunne bruge Enhedslisten til at lave en aftale, hvor man kunne banke de borgerlige på plads, så er det svært at se hvilke andre forlig, man vil kunne lave med dem." Hvilket igen først og fremmest er til fordel for R!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.