tirsdag den 3. april 2012

EL's trusler mod S-SF-R regeringens borgerlige politik!

https://www.facebook.com/notes/henrik-herl%C3%B8v-lund/debatindl%C3%A6g-problematisk-udmelding-af-enhedslisten-at-true-med-at-stemme-imod-fi/10150625327820493
Henrik Herløv Lund: Nogen skal jo sige det: Frustrationen hos Enhedslisten over S + SF s reaktionære reformer er forståelig og berettiget og Enhedslisten skal selvfølgelig stemme imod de pågældende lovforslag. Men finansloven handler ikke bare om reformer og ved at true med at stemme imod den, får S + SF en undskyldning for at gå til højre. Og Enhedslisten vil tabe stort, hvis man får ansvaret for at vælte regeringen og bringe Løkke tilbage.
May-Britt Vestergaard Knudsen Men man kan også sælge sig selv for dyrt....
Henrik Herløv LundMay-Britt Vestergaard Knudsen Som sagt deler jeg frustrationen. Men det vil ikke styrke modstanden mod højredrejningen, tværtidmod risikerer Enhedslisten at det ender med en kæmpesplittelse og hunderslagsmål i arbejderbevægelsen.
Og at man sælger den vælgertilslutning, som man har opnået.
Richard Hertzberg Martinsen Det kan aldrig blive enhedslistens ansvar det kan kun blive SSFR's ansvar
Jørgen Garp Det er IKKE EL der splitter arbejderbevægelsen, det er et røgslør over, af "skurkene" er S og SF. Det er dem, der splitter arbejderbevægelsen og risikerer et hundeslagsmål! Meldingen fra EL er helt nødvendig nu op til SF landsmødet, netop for at forhindre dels at regeringen vælter, og dels at SF bliver klar over, at sejlene skal rebes NU!
Henrik Herløv LundJørgen Garp Jeg er som bekendt fuldstændig enig i kritkken af regeringen, det turde jo være fremgået. Men Jeg er helt uenig i, at Enhedslistens udmelding vil gøre godt. Tværtimod risikerer den at forære S + SF et alibi for højrepolitikken og samarbejdet med de borgerlige, Påstanden vil igen lyde, at man IKKE kan regere sammen med Enhedslisten og at Enhedslisten bringer Løkke tilbage. Og bidrager Enhedslisten faktisk hertil, vil store dele af den nuværende vælgertilslutningen fordufte igen.
Søren Ellemann Petersen Og igen antallet af mandater er ikke lig troværdighed, så hellere det sidste.
Rene Vinding Christensen Godt eller ej, før eller siden må man trække en grænse i sandet - og det er på høje tid at Enhedslisten trækker den grænse. Enhedslisten kan slet ikke overleve som parti, hvis folketingsgruppen fortsat støtter en eskalerende borgerlig politik fra S/SF - det glemmer de kommentatorer der i dag har travlt med at analysere..
Henrik Herløv LundRene Vinding Christensen Man risikerer desværre at skyde sig selv i foden. Hvis Enhedslisten kan stemples som nogen der vil bringe LØkke tilbage, vil man af de utilfredse S + SF vælgere, som er søgt over til partiet, forsvinde igen.
Rene Vinding Christensen Henrik jeg er 100% sikker på at det er ren teoretisk analyse, der intet har med virkeligheden at gøre.
Men uanset, hvis IKKE Enhedslisten stopper støtten til S/SF linjen, så dør Enhedslisten som parti - det kan der ikke herske nogen som helst tvivl om.
Hellere 5% der stemmer på Enhedslisten fordi der føres socialistisk politik, end 10% der ønsker et støtteparti til borgerlig politik.
Jørgen Garp Henrik Herløv Lund. Selvfølgelig kan man ikke afvise, du har ret. Erfaringerne fra "Det røde kabinet" kunne tale derfor. Og vil du have Saddam Huss... tilbage retorikken vil selvfølgelig blive brugt skånselløst! Men der er den meget væsentlige forskel, at i dag er det først og sidst højresiden af arbejderbevægelsen, der er i strid modvind hos vælgerbefolkningen - er løftebrydere og kan uden de store armsving også anklages for forrædderi mod helt basale ting som underminering af velfærdsstaten mm. Kort og godt de viderefører Lars Løkkes politik stort set ned til sidste komma, selv om forventningerne og løfterne var helt andre. Det var der slet ikke tale om i 68, hvor velfærdsstaten tværtimod blev opbygget for fuld damp, og hvor EL nu nærmest står som de sidste forsvarere af denne, og det er da et "kabinetspørgsmål" om noget. Dertil skal man ikke undervurdere den vrede til raseri, der er eller er ved at blive bygget mod S-SF hos dets vælgere bredt. Så EL kan roligt stramme garnet, men samtidig være omhyggelig med, at det bliver på en måde, så alle kan se, det er S-SF, der i deres viljeløse accept af VKR's økonomiske politik, kommer til at kvæle "barnet", hvis de fortsætter i det spor de har lagt ud!
Henrik Herløv LundJørgen Garp Det med at være forsigtige kan vi kun være enig om. Men efter 10 års VK - styre slap vi først af med Løkke for lidt over et halvt år siden. Mange er nok skuffede, men endnu langt fra parate til, hvis Enhedslisten vælger regeringen og Løkke kommer tilbage. De vil måske nok give S + SF en del af ansvaret selv, men de vil også bittert bebrejde Enhedlisten, hvis den bringer Løkke tilbage.
Jørgen GarpHenrik Herløv Lund. Det her afhænger helt af, de sociale- og skatte reformer der gennemføres i det næste halve år. Bliver de ensidigt, som det ser ud nu gennemført med VK med et helt igennem borgerligt indhold og så efterfølgende skulle helt/delvist financieres via finansloven for 2012ff, så kan det jo ikke nytte EL kommer fem minutter i 12 og erklærer, at det vil de ikke være med til. El er da nødt til at komme med de bastante advarsler nu før skaden er tæt på uoprettelig, ellers vil man da netop kunne beskylde dem for uansvarlighed. Netop for at undgå katastrofen skal EL og andre (især i SF) lægge maximalt pres på SF, S og regeringen, så de sadler om inden det er for sent.
Og det kan gå galt, ja det kan det, hvis ikke S-SF presser en ændret kurs igennem i regeringen, men så er Løkke jo sådan set også allerede massivt bestemmende i den (økonomiske) politik, der føres her til lands!
04/4-12: Henrik Herløv Lund Vi har jo diskuteret dette før og igen idag i en anden streng, hvor jeg bl.a.sagde: "Det her afhænger helt af, de sociale- og skatte reformer der gennemføres i det næste halve år. Bliver de ensidigt, som det ser ud nu gennemført med VK med et helt igennem borgerligt indhold og så efterfølgende skulle helt/delvist financieres via finansloven for 2012ff, så kan det jo ikke nytte EL kommer fem minutter i 12 og erklærer, at det vil de ikke være med til. El er da nødt til at komme med de bastante advarsler nu før skaden er tæt på uoprettelig, ellers vil man da netop kunne beskylde dem for uansvarlighed. Netop for at undgå katastrofen skal EL og andre (især i SF) lægge maximalt pres på SF, S og regeringen, så de sadler om inden det er for sent." - Men nu strammer du garnet, må man sige, når du foruddiskonterer, at regeringen under alle omstændigheder bare vil fortsætte trods protester og vælgerfrafald! For mig at se betyder det bare, at uanset hvad regeringen stiller med af rendyrket VK økonomisk politik, så skal de have lov at løbe linen helt ud frem til et valg om 3½år, hvor de så får den endelige dom. En noget ejendommelig strategi i mine øjne, så foretrækker jeg langt EL nuværende udsagn og linie!
se http://www.garps-verden.com/2012/04/els-trusler-mod-s-sf-r-regeringens.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.