fredag den 24. august 2012

EL's to aktuelle hovedproblemer.

http://www.ugebreveta4.dk/2012/201234/Fredag/Enhedslistens_valgere_er_klar_til_at_valte_regeringen.aspx

EL har to alvorlige problemer, hvoraf det ene er ovenstående.
Hvis ikke det lykkes at få endog meget synlige resultater i finansloven og EL alligevel stemmer ja for at redde regeringen, så kan den styrkelse EL har oplevet ved valget og i meningsmålingerne siden forsvinde lige så hurtigt, som den er dukket op, spørg bare SF, hvor hurtigt det kan gå, hvis man ikke lever op til forventningerne eller åbenlyst svigter.
Og denne risiko forstærkes dramatisk af den til raseri opstående vrede, der er vendt mod S-SF op til og siden valget over deres bedrag, som denne måling overbevisende illustrerer. Overser EL dette kan det få fatale følger også for det parti.
Det andet problem for EL er, at partiet endnu ikke har fået taget sig sammen til at få revideret sit overordnede principprogram, som ifølge Johanne Schmidt-Nielsen i valgkampen er utidsvarende og trænger til en moderniseret overhaling.
Dette udsagn fra JSN reddede EL for nærmere påtale op til valget. Værre gik det som bekendt for Ole Sohn, der ikke kendte sin besøgelsestid om fortiden. Man skulle tro EL havde lært af disse to hændelser og allerede i foråret var gået i gang med den lovede modernisering.
Det sket ikke og så kom sommerens ret fatale (voldelige) revolutions diskussion og graden af privatejendom efter denne, som en tredje advarsel.
Det var EL’s efter min mening sidste advarsel, som med HB vedtagelsen også syntes at være taget alvorligt af andre en forkvinden. Næste gang falder hammeren fra mediernes side, der har lugtet blod her og bare venter på endnu en anledning i form af en eller anden tåbelig udtalelse fra et halv- eller kvartfremtrædende medlem af partiet, før de hugger til for alvor.
Disse to forhold skal løses overbevisende ellers kan det gå helt galt og i værste fald, hvis de to problemer kobles sammen i en ondsindet kombination, så kan partiet  før man kan nå at sige revolution og privatejendom være slået tilbage til start, dvs en 3-4% vælgeropbakning, som jeg ser det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.