mandag den 10. september 2012

EL's besøgelsestid!

Glimrende analyse nedenfor af vælgerflugten fra regeringen til V af Palle Dragsted fra EL. Men jeg ved ikke helt, om det er en fortalelse PD kunne have bidt tungen af sig selv for at komme med eller et udsagn efter devisen, "hvad hjertet er fuldt af  løber munden før eller siden over med".
Never mind her er det: "De mest venstreorienterede af regeringspartiernes vælgere har flyttet deres kryds til Enhedslisten, mens de mere midtsøgende vælgere er vandret over midten. Men efter min mening er der for begge grupper i høj grad tale om mere et fravalg end et tilvalg. De straffer en regering, som de føler sig snydt af."
Det er helt præcist og korrekt, men det stiller jo også EL overfor et alvorligt eller rettere to alvorlige problemer, som jeg påpegede her:http://www.garps-verden.com/2012/08/els-to-aktuelle-hovedproblemer.html
I en situation hvor opløsnings tendenserne i SF er åbenlyse for enhver, der gider at hæve blikket, bliver det ekstra vigtigt, at EL virkelig rykker på de to nævnte områder, hvis det vil være for 10'erne, hvad SF var for 80'erne i danske politik: Venstrefløjens helt afgørende og politik sættende og politik udviklende faktor.
Ideer til en start, der ikke kan komme til at gå for hurtigt, tilbydes her:
http://www.garps-verden.com/2012/04/fs-frie-socialister.html
Det er NU, det skal vise sig om EL kender sin besøgelsestid eller igen kommer for sent til historien:
Om partiet evner at komme med et moderne realistisk og visionært socialistisk bud på en samfunds forandrende revolutionær løsning af den økonomiske og økologiske krise eller hænger fast i fortidens nationalistiske anti EU politik, planøkonomi og revolutions drømme a la Vinterpaladset og/eller det ideale rådsdemokrati, som utidssvarende og klart mangelfulde forståelser af en international demokratisk socialistisk økonomi og politik anno 2012!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.