tirsdag den 8. januar 2013

Det er så svært at forstå? Eller ’alle gode gange tre’!

Utallige er de mere eller mindre søgte forklaring på, hvorfor det går S-SF partierne så dårligt i regeringen. Det fælles træk ved disse (bort)forklaringer er, at de IKKE handler om regeringens politik, men om snart sagt alt andet!
Det er kommunikationen, den er gal med, vi har ikke været gode nok til at forklare vores politik, startede det tilsyneladende selvkritisk fra S og SF politikere, men med den underforståede men uudtalte pointe, at de ’glatnakker’ til vælgere ikke evner at se det smågeniale i vores udbudsstyrede genopretningspolitik efter 2020, så vi må på den igen: ”En gang til for Prins Knud”, som det hed i gamle dage! http://www.garps-verden.com/2012/07/sig-mig-er-de-rigtig-kloge-i-s-sf.html
Hos de politiske vandringsfolk bag ”Den Korte Avis” Pittelkow og Jespersen er der tilsyneladende politik som forklaring, de forsømmer nemlig ikke nogen lejlighed til at pukke på og håne regeringen for ikke at føre blå politik nok. 'Midtervælgerne har forladt S', hedder det fra de to vandrefugle, fordi de vil have Løkkes økonomiske politik, selv om de stemte imod den ved valget et år tidligere. Ikke overraskende tager Pittelkow & Co. således også udgangspunkt i, at vælgerne er idioter, og ikke dem selv og politikerne!
(Se Avisen d.10/10-12 i forbindelse med forhandlingerne om finansloven for 2013.)
Så har vores ven Mattia Tesfaye som bekendt meddelt, at han frygter, ”at rød blok får ti år i mørket ... igen." Det skyldes ifølge vores ven bekvemt nok, Carina sagen og at nogle såkaldte "kartoffelrækkesocialister" nu har overtaget SF igen efter valget af Annette Wilhelmsen som ny formand. Nu generer det tilsyneladende ikke store ånder som Tesfaye og Co. det mindste, at i tidslommen mellem Carina sagen og valget af ny SF formand, hvor netop Tesfaye & Co. havde vagten, der var det, at (arbejder)vælgerne fossede ud af S-SF!
http://www.garps-verden.com/2012/12/mattias-tesfayes-verden.html
Senest har Peter Mogensen i Politiken (08/01-13) og på TV2 News så slået sig op på, at hænge elendigheden for statsministeren og hendes regering op på elendig politisk rådgivning og dermed et ditto rådgivningshold, der følgelig snarest bør udskiftes.
A pro pos er Mogensens hovedproblem for indsigt eller manglen herpå, at han grundlæggende er enig i regeringens økonomiske politik, der som bekendt og nævnt ” i bredeste forstand” følger VKO regeringens udlagte neoliberalistiske kurs!
Og sidste skud i bøssen er foreløbigt, at det nu rumler om, at bare man får skiftet statsministeren ud, så skal det nok gå for S og ”barnet” i skørterne, SF. Altså (bort)forklaringerne er endt som rendyrket personfnidder.

Til alle disse Kloge-Åger’s undskyldning taler imidlertid:
Jamen det er da også mærkeligt, som almindelige mennesker reagerer. Tænk sig, hvis de bliver fyldt med løgn og løftebrud i en uendelighed, ja så bliver de sgu sure i stedet for, som Kloge-Åger at sætte sig ned og semi-intellektuelt analysere situationen.
Underlig adfærd blot at sige, at politikerne er fulde af løgn, bare fordi de som S-SF før valget sagde, at Løkkes økonomiske politik var dybt asocial med skattelettelser til de rige frem for velfærd, med afskaffelse af efterløn, halvering af dagpengeperiode og manglende kickstart af økonomien for fuldt blus, og så efter valget ændrer det 'en smule' til, at Løkkes politik var den eneste rigtige og helt nødvendige økonomiske politik.
Underlig adfærd at kalde S-SF folkene for løftebrydere, bare fordi de som nævnt helt dropper den økonomiske politik, de havde lovet at gennemføre efter valget og så i stedet gennemfører den tidligere regerings økonomiske politik ”i bredeste forstand”.
Mærkeligt at disse helt almindelige mennesker, så tænker, nå vi ville gerne have haft og stemte sådan set derfor for en anden økonomisk politik, og vi fik at vide, at det sagtens kunne lade sig gøre, men det kan det så åbenbart ikke alligevel. Nå, så er det måske det, vi bliver nødt til at affinde os med, en tid i hvert fald!
Og helt uforståeligt bliver det så, at disse underlige almindelige mennesker, så kobler tingene sammen, altså surheden og skuffelsen/vreden og konkluderer, så får vi altså ikke det de lovede, men samme økonomiske VKO politik igen, så kan vi da i det mindste få afløb for vreden ved at stemme på Venstre eller DF og droppe S, da forskellen på disse partiers politik alligevel er ens! Og fra SF gå til EL. Mærkelig adfærd ik’?

For man kan jo ikke forlange af politikerne, at de skal tage ved lære af deres politiske fejltagelser. Det må være S-SF's tilgang til politik, for det er jo ren da capo, vi er vidne til og det i mere end en forstand!
Først jog man i 90’erne vælgerne over til DF, fordi man førte borgerlig fordelingspolitik og var helt døv overfor vælgernes bekymring for udlændingepolitikken. Derefter 'svinede' man DF til, og beskyldte dermed ens tidligere vælgere for at være idioter, og det der er værre.
Resultat, disse vælgere blev så stiktossede på især S, at de fleste aldrig er kommet tilbage igen til S og formodentlig aldrig kommer det.
Og nu gentager man så fuldstændig slavisk samme øvelse igen, kun er DF udskiftet med EL og udlændingepolitik med økonomisk politik.
Ja hejsa hvor det går for genierne i S-SF!
http://www.garps-verden.com/2012/07/sig-mig-er-de-rigtig-kloge-i-s-sf.html
Og så i anden forstand samme da capo, jævnfør marts 2001
Det er da også en kendsgerning, at Socialdemokratisk ledede regeringer sagtens tidligere har kunnet komme af sted med at føre en blød linje på lov og orden og lignende værdipolitiske områder, selv om det har været klart, at det ikke udpræget var arbejdervælgernes kop te. Men det affandt disse sig med, fordi de fik noget andet, som opvejede denne ”blødsødne” linje. Dette andet er nu forsvundet med tilpasningen til borgerlig fordelingspolitik mv. og en latent utilfredshed er så sprunget ud i fuldt flor.
Men den forstærkes unægtelig af, at man på indvandre- og flygtningeområdet har begået samme fadæse som på EU-området. Hvor man hvad EU angår først forsøgte at bilde vælgerne ind, at det kun handlede om flæskepriser for siden at acceptere den politiske union, så har man på udlændinge området meget længe beroliget med, at det kun var meget få, og i procent et helt ubetydeligt antal udlændinge, der ville opnå permanent opholdstilladelse i Danmark, for så pludselig at proklamere for den undrende befolkning, at Danmark skam nu er et multietnisk samfund med en pæn og permanent voksende procentdel udlændinge i blandt sig. Den slags får man, heldigvis kan man sige, i begge de nævnte tilfælde ”bøllebank” for.
Så alt i alt truer et regeringsskifte, medmindre det utrolige skulle ske, at det lykkes Socialdemokratiet, at vikle sig ud af det spind af modsætningsfyldt utroværdighed, som får vælgerne til at flygte i alle retninger. Og især i den borgerlige retning, fordi venstresiden er fanget af præcist de samme modsætninger og det samme lefleri for den, slet ikke antalsmæssigt, men i den mediestyrede offentlighed altdominerende (højere) middelklasse.
http://www.garps-verden.com/2011/10/mellem-to-stole-2603-3002.html

Og det fik vi så, regeringsskiftet i 2001, og ak ja intet eller kun meget lidt er ændret og slet intet lært de sidste mange, mange år, man (S) fortsætter bare og har nu fået SF helt med på galejen, og bortforklaringerne følger med i en lind strøm fra såvel de involverede politikere som de politiserende kommentatorer og journalister.
OG vælgernes politiske øretæver venter ligeså forudsigeligt, som de to foregående gange, men så kan S da i det mindste sige ”alle gode gange tre”!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.