onsdag den 20. marts 2013

SF: Historien gentager sig!

http://politiken.dk/politik/ECE1926033/sfs-emilie-turunen-og-nanna-westerby-skifter-ogsaa-til-socialdemokraterne/
Anette Vilhelmsen, Holger K. og Anne Baastrup har siddet på hænderne i selvfedme på ministerposter og som gruppeformand siden formandsvalget uden at få ryddet det mindste op organisatorisk og politisk i SF og få udstukket en ny politisk kurs, efter Søvndal & Co.'s fatale og uduelige politiske håndværk i forbindelse med SF's regeringsdebut. Så de ligger, som de har redt og helt fortjent i 'muddergrøften' tæt på spærregrænsen!
http://www.garps-verden.com/2012/10/ridderen-af-den-bedrvelige-skikkelse.html
Det er sjælden man i politik bliver bevilget to chancer, men her kan man virkelig tale om, at historien gentager sig selv, første gang som tragedie i perioden efter 1991, da Holger K. vandt formandsvalget i SF efter Gert Petersens afgang over Steen Gade, men uden vilje og evne til at udnytte sin sejr til at få ryddet op - dvs få pacificeret og/eller gelejdet Steen Gade fløjen ud af partiet - og lagt en ny sikker politisk kurs.*)
http://www.garps-verden.com/2000/10/sejrherren-i-sandwichen.html
Og nu anden gang som farce, hvor Annette Vilhelmsen med Holger K. som højre hånd og Anne Baastrup som sparringspartner gentager vankelmodigheden og endnu engang viser den manglende politiske og personlige råstyrke til at gøre sit parti den tjeneste, at få ryddet op politisk og organisatorisk efter den massive sejr ved formandsvalget!
*)Information 21/03-13. Amalie Kestler skriver, at: ".. formandsvalg og partipolitiske magtkampe gør ondt på mennesker, hvis hjerter banker for politik. At de kan være noget nær umulige at arbejde sig ud af, rummer den politiske historie talrige eksempler på. Mange vælger at tage deres gode tøj og gå i erkendelse af den tabte kamp – se blot på den decimerede tidligere Auken-fløj i Socialdemokraternes folketingsgruppe."
Mer her er SF i så fald undtagelsen, der bekræfter regelen, i hvert fald når vi taler om formandsopgøret i SF efter Gert Petersens afgang 1991, hvor Holger K. vandt over Steen Gade. Her er det stort set alle Holger K.'s støtter, uden hvis aktive indsats, han med garanti aldrig var kommet fra klart baghjul og alligevel vandt, der blev marginaliseret og siden for de flestes vedkommende har forladt SF.
Nogen for længst andre da de politiske konsekvenser af dette manglende politiske opgør med Steen Gade fløjen endte med - dog ikke som en foruddiskonterbar nødvendighed -, Søvndal & Co.'s de facto katastrofale håndtering af SF's regeringsdebut!

Det ville som tidligere anført være dumt af SF uden videre at trække sig ud af regeringen, og blot komme til at stå der ude i konkurrence med EL og samtidig blive kørt over af SR damptromlen ligesom EL!
Den egentlige skandale fra SF (og EL)'s side er: Hvorfor har Holger K. og Vilhelmsen ikke for eks. omkring vækstpakken sat hælene i overfor SR og krævet grønne vækst initiativer og social balance? IKKE bare ved at true med at træde ud af regeringen, det ville som sagt være dumt, men ved inde i lokalet med SR, at true med at træde ud af regeringen OG samtidig give SR den venlige oplysning, at det i så fald vil ske med den offentlige udmelding, at SF ingen som helst tillid har til en resterende SR regering! Hvor ved jeg fra, at SF ikke har forsøgt det foreslåede inde i lokalet med SR? Fordi så havde vi hørt udmeldingen nu. Det jeg mener er jo ikke, at man som EL skal komme med tomme trusler og agere efter devisen: 'Tomme tønder buldrer mest'!
http://www.garps-verden.com/2013/03/sfs-endeligt-opdateret_4.html

Det grundlæggende problem er, som både gælder for SF og EL, at venstrefløjen altid har hængt i skørterne på Socialdemokratiet og gemt sig bag dem, men aldrig er blevet voksne og selvstændige partier parlamentarisk set, måske bortset fra SF i 80'erne.
Så troede dele af SF, at man kunne omgå dette problem ved at gå i regering ikke bare med S men også få R med i købet, hvilket blot var som at 'pisse i bukserne', fordi man heller ikke her fik løst det grundlæggende problem, men blot fortsatte teenager adfærden i regeringen fra dag et i tårnet.
Hos EL har vi tilsvarende set den ene hændervridende undskyldning efter den anden, med ulven/Løkke kommer som den dominerende, for ikke at agere selvstændigt og anvende den magt man har, som 'herre' over regeringens liv. I stedet lader man sig drive rundt i manegen og svine til (som Johanne i Debatten), af en politisk 'drengerøv', der ikke er politisk tør bag ørerne og indtil for 18 måneder siden var en totalt ukendt mand, bortset fra i S toppen.
Hvorfor Johanne ikke hamrede den lige i 'sylten' på Corydon forleden, da han hentyder til hendes unge alder, skyldes igen den historisk betingede underdanighed overfor S!
Det man kan anklage 'de unge' SF'ere for er derimod, at de ingen som helst seriøse politiske mål har, hvorfor de uden videre kan switche fra SF til S og til....?
Det er muligt at 'børnebanden' manglede 'røv i bukserne', som Lars Trier Mogensen skriver (Pol.21/3-13), men de manglede først og fremmest et seriøst poltisk projekt, der bestod i andet end magt for magtens egen skyld. Dvs. et ønske om andet en bevidstløs administration af det bestående, hvor de nu i CD/S til fulde får indfriet deres hedeste drømme. Så også i den forstand giver deres partiskifte mening.
Hvad der derimod skal blive af et SF, misrøgtet af først Holger K. og Steen Gade og siden af Villy Søvndal & CO., der idag ligner det S, som partiet historisk tog kraftigt afstand fra med dets 'bal i den borgerlige' (A.Larsen!), det er straks sværere at se.
I stedet bliver det efter alt at dømme exit for SF og dermed de spildte muligheders og de manglende politiske visioners 'afdansningsbal'!

Men det ligger fast, at venstrefløjen aldrig får en sådan gylden mulighed som nu, for at true med og reelt medvirke til at vælte en S ledet regeringen uden at blive 'hugget i småstykker', og dermed en gang for alle få sat sig i respekt overfor S og få endegyldigt gjort op med sin politiske 'umodenhed'.
Dels er udsigten for S en katastrofe vælgermæssigt, og dels er denne regering så forhadt, at den forventelige intensive hetz fra S om, at venstrefløjen er skyld i regeringens fald og Løkkes skindbarlige genkomst næppe nogensinde vil få mindre effekt end netop nu.
Og det bliver formodentlig nødvendigt at udføre truslen, altså de facto at medvirke til at vælte regeringen. Den nødvendighed skyldes især det faktum, 'at krukken har været så længe til vands, at den er kommet hankeløs hjem', altså at venstrefløjen så længe, dvs. årtier, reelt har ageret 'skødehund' for S og samtidig med råben og skrigen har brugt S som buffer mod de borgerlige. De har kunnet stå bag S og 'gøet' med mere eller mindre revolutionære paroler, som syntes at være omvendt proportionale med deres politiske evner og mod. Derfor bliver det formodentlig nødvendigt, at give S een med 'spaden' for at få dem til at forstå, det er alvor nu. Trusler i sig selv tager S næppe alvorligt, dertil har de historisk alt for mange erfaringer med, at "Tomme tønder buldrer mest"!
http://www.garps-verden.com/2012/10/en-ny-selvbevidst-venstreflj-af-frie.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.