mandag den 26. maj 2014

EL efter EU-valget

Sidste: Gallup 7/6-14, SF 7,9%, El 7,1%!
EL er fanget i en knibtang mellem sin gamle mangeårige 4-5% tilslutning og de dermed etablerede politiske 'unoder' fra en politisk Tornerose søvn, i form af selvtilstrækkelig revolutionær bragesnak og udenomsparlamentariske illusioner og forventninger om de folkelige bevægelsers 'genopstandelse', der så kan udføre det hårde og beskidte arbejde, man selv bekvemt har kunnet slippe for i mellemtiden, iført den ældgamle 68 sakrale messen: ”vi er imod den mindste forringelse og for den mindste forbedring”, så man i det mindste kunne vaske sine hænder og erklære, at man skam ikke havde syndet i det politiske liv ved et eventuelt møde med sin Marx inden det store folkelige brag blev udløst.
Den anden del af knibtangen er det såkaldt moderate EL's manglende vilje og evne til et opgør, ikke så meget med 4-5% bevægelsen i egne rækker, men med risikoen for og den allerede begyndende SF glidebane ved, ikke at underordne sig SF slet ikke, men ved ikke at turde og eller evne at tage det helt nødvendige opgør med socialdemokraterne – og/eller rettere med SR alliancen med eller uden SF på slæb.
Et opgør der som det eneste ville kunne skabe stabil og varig plads og opbakning til et reelt fornyet venstrefløjsparti med en ny orientering og opblødning omkring og af det gamle skisma mellem reform og revolution. En nyorientering der jo hverken etableres ved forsøg på som nu at retouchere revolutionen eller reformerne væk, som det forsøges respektivt af partiets to fløje. Derimod skal de to begreber og deres politiske indhold strategisk forenes og udmøntes i form af politisk konkrete forslag og handlinger og IKKE fjernes eller ophæves i en politisk tomhed tømt for indhold!
Havde man evnet og turdet det, altså tage opgøret med SR – helt enkelt ved for længst at true med og været villig til at vælte den neoliberalistiske S-SF-R regering på dens uligheds skabende økonomiske politik, hvor der har været nærmest et utal af muligheder startende med skattereformen forår 2012, ja så havde det været meget nemmere at udstille 4-5% gruppens manglende politiske potens i forhold til egen - i den virkelige verdens politiske magtkampe.
Nu er EL så ved at komme i den situation, især efter SF tumultagtige exit fra regeringen og følgende desperate forsøg på at få sig stablet på benene igen, at det momentum EL har haft siden før valget 2011 ser ud til at være ved at løbe ud og ende i et regulært politisk håndgemæng med SF, til skade for hvad der måtte være tilbage af den såkaldte venstrefløj, når FT valget senest 2015 oprinder.
I dette slagsmål fører SF allerede 1-0 på EL's håbløse ageren i forbindelse med den manglende selvstændige opstilling til EU-valget, som Pelle Dragsted allerede tydeligt har anført. N 8,1 mod 10,9 til et politisk nedhamret SF anført af en næsten 70årig bedstemor med slag i! Hallo at betegne det nederlag som en sejr kræver Thorningske evner og dimensioner!
Og om SF tager stikket hjem med 2-0 i forbindelse med de kommende forhandlinger om beskæftigelsesreformen, herunder de begyndende rivaliserende tilnærmelser til DF kombineret med forsøg på af al magt at få skubbet EL ud af et kommende forlig, som SF formanden allerede aggressivt og logisk nok har startet for at kæmpe sig tilbage først og fremmest på EL's bekostning, ja det får vi se i den nærmeste fremtid.
Om tiden allerede helt er forpasset for EL og momentum tabt, ja det må tiden også vise, og det vil vise sig snart. Evner EL's moderate centrum ikke at vise sig duelig i det parlamentariske hundeslagsmål i og udenfor Christiansborg med SR og SF, men i mangel af en bæredygtig ny politisk strategi på mellemlangt sigt for partiet, som man ikke har nået at udvikle, fortsætter som hidtil med den totale mangel på parlamentarisk potens. Og udsigten til dette er indlysende, da de manglende tiltag tidligere nu viser sig som vanskeligere vilkår med et SF i fri dressur. Og så ligger det lige for at ende tilbage ikke kun sammen med og i lommen på 4-5% gruppen, men tilbage til de historisk velkendte 4-5% vælgertilslutning!
se også: http://www.garps-verden.com/2013/09/els-politiske-himmelfart.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.