mandag den 23. maj 2016

Griskhed og fascisme forenet igen!Det er grotesk det her, men lad os nu et øjeblik se, hvordan det her galehus, som jo kun er eksempler i en alenlang række, hvor 62 personer på verdensplan ejer lige så meget som 3½milliarder mennesker tilsammen, og slet ikke er gift for kapitalismen men selve dens sjæl sammen med klimakatastrofen, bliver grebet an i dagens Vestlige verden inklusiv Danmark!
http://politiken.dk/oekonomi/gloekonomi/ECE3021209/62-personer-ejer-lige-saa-meget-som-35-milliarder/
Jo først så sørger kapitalens politiske lakajer fra regeringer og omegn for, at "skattevæsenet" gennem årtier udsultes og lægges for had, så der ligesom er redt op til, at de hersens styrtende rige "svin", yderlige kan supplere deres grådighed med skattely, skattesvindel mv. uden at blive opdaget inden - samme politiske lakajer så får lovliggjort svineriet!
I DK har dette udviklet sig så bizart, at det for mere mistænksomme eller konspiratoriske sjæle kunne ligge lige for at spørge om, og hvor meget de involverede politikere og topembedsmænd selv har fået ud af svindelen og/eller for at se gennem fingre med cirkus'et og derefter lade mere underordnet personale i skat betale prisen og tage hele ansvaret, mens toppen dækker over hinanden i et forløb, der er en bananrepublik værdigt!? (se bl.a. Politiken søndag 22/5)
Dernæst sørger DF og de højreradikale overalt i Europa og USA for at holde os hen med flygtninge, udlændinge, islam snak, altså for at finde syndebukke, vi eller rettere nogen af de værste af os kan sparke nedad på, i stedet for på de skyldige, som vi i stedet lærer at "slikke i røven". Det hele fuldstændig som et spejl af, da jøderne blev datidens syndebukke for et økonomiske liberalistisk system, der var brudt totalt sammen i 1929!
Således ser vi (Politiken søndag) en Thulesen Dahl (DF) hylde den fascistoide højreradikale Putin, når russerne nu også har erstattet eller rettere suppleret deres historiske anti-semitisme og jødehad med ditto muslim had.
Og i Østrig stemmer halvdelen af befolkningen på en nazi kopi som landets præsident og går samme vej som det fascistoide Østeruropa og Front nationale & Co. i Vesteuropa:
"Når der er noget særligt at fejre, hvilket der efter alle meningsmålinger at dømme bliver søndag, stikker Norbert Hofer en blå kornblomst fra den righoldige østrigske natur i sin jakkes revers. Umiddelbart en smuk og uskyldig gestus, hvis ikke lige netop den blomst er et symbol fra nazitiden.
»Det forbudte nazistparti i Østrig brugte kornblomsten som sit hemmelige, illegale signal og symbol indtil 1938, da Nazityskland annekterede Østrig. Derfor er det et af de mange nazistiske symboler, Frihedspartiet og Norbert Hofer har brugt i kampagnen på at få ham valgt til Østrigs næste præsident«, siger Josef Mitterer."
http://politiken.dk/udland/ECE3213656/sejr-til-hoejrefloejen-baner-vejen-for-kujonerne/
Og som sidste skud på nazi stammens genkomst ser vi et voksende Aternative für Deutchland(AfD) genoptage den gamle nazi politik og ideologi i Nazisvinenens hjemland! (læs Peter Wivel i søndags Politiken).
OG sammen med DF og de højreradikale som deres fineste allierede står som førhen de liberalistiske galninge fra LA, Cepos, Saxo bank og omegn her til lands - og med partiet Venstre og dets lusede regering på bagsmækken, som med det blålysende markedsvanvid i øjnene, messer mere marked, mere marked som løsning på ALLE problemer, som det selv samme marked har skabt med rablende økonomisk ulighed, kriser, arbejdsløshed, udbredt fattigdom, 'working poors' med eller uden ble på i arbejdstiden og galopperende klimakatastrofe. Altså at alt fra vugge til grav skal kunne smides ud på markedet og underlægges udbud, efterspørgsel pris og penge!
Det er her vi, eller rettere nogen af (de værste) af os lærer at beundre, krybe for og slikke "de rige svin i røven" i stedet for at sende dem på røv og albuer i fængsel og lignende.
OG husk nu og glem endelig ikke Lars Seier Christensen i hans skattely i Schweiz, der tager fra sig selv til andre, fordi som bekendt tyv tror, hver mand stjæler, og derfor kalder "den lille snog" andre (FN inklusiv dets formand Lykketoft) for "gennemkorrumperede, virkelighedfjeren, ødsle, uvidenskabelige, utroværdige og utidsvarende".
Så "Vi savner dig faktisk overhovedet ikke" Seier, med mindre selvfølgelig vi kan få buret dig permanent inde her til lands! (Politiken søndag).

http://politiken.dk/debat/klummer/Marcus_Rubin/premium/ECE3216789/griskhed-i-toppen-smadrer-samfundet/
Marcus Rubin: "Her er en historie fra det virkelige liv i dagens Danmark. Vagn Thorup er en dansk advokat, der i mange år har siddet i toppen af samfundet. Han har været partner i Kromann Reumert, et af landets største og mest anerkendte advokatfirmaer og medlem af talrige bestyrelser. En af dem er den bornholmske fond Direktør J.P.A. Espersen og Hustru, Fru Dagny Espersens Fond. Fonden ejer gennem en anden fond fiskeri-virksomheden A. Espersen, der produceret frosne fisk.
Vagn Thorup sidder bestyrelsen for begge fonde og fik for et par år siden i den ene bestyrelse vedtaget et såkaldt incitamentsprogram for medlemmerne af den anden bestyrelse, som ville indbringe ham personligt 20 millioner kroner. Til sammenligning uddeler fonden ifølge Berlingske omkring 3 millioner kr. årligt til de velgørende formål, som er dens erklærede eksistensbegrundelse.
Det var så ekstremt, at Henrik Espersen, barnebarnet af fondens stifter, alarmerede Erhvervsstyrelsen, der erklærede incitamentsprogrammet ulovligt og i meget klare vendinger opfordrede bestyrelsesmedlemmerne bag det til at gå af. I midten af maj gjorde Vagn Thorup så det, men nåede lige at få 2 millioner kr. med sig ud ad døren som et ’ekstraordinært vederlag’. Så måtte de trængte fiskere på Bornholm, som fonden blandt andet støtter, klare sig med lidt mindre fremover. Udefra set er det åbenbart, at Vagn Thorup har mistet sit moralske kompas. Hvordan kan man mene, at det er rimeligt at få 20 millioner i gage fra en velgørende fondsstruktur, der årligt uddeler omkring 3 millioner kroner?
Og hvordan bliver man så skamløs, at man napper et par millioner kroner som afskedssalut efter at være blevet nærmest fyret af myndighederne for sin grådighed?
Det er selvsagt umuligt at sige præcist, men Vagn Thorup er bare et lille eksempel på den ekstreme grådighed, der gennemsyrer samfundet.
Forleden kom nyheden om, at de bedst lønnede ledere af kapitalfonde i Amerika i 2015 havde tjent omkring 1,7 milliarder dollar per næse.
Det er så enormt et tal, at det er vanskeligt at fatte helt. I danske kroner er det omkring 11 milliarder kr., og betyder, at finansfyrsterne hver eneste time året igennem har tjent omkring 1,2 millioner kroner.
Har man en løn på en halv million kr., vil det tage 22.000 år at tjene det samme, omkring dobbelt så længe som den menneskelige civilisation hidtil har varet. Man skal ikke være socialist eller ekstremist for at mene, at lønninger i den størrelsesorden er absurde og tegn på, at noget er gået helt galt i fordelingen af samfundets goder.
Og det er denne afsindige grådighed, der i stigende grad gennemsyrer den vestlige verden, og som på en eller anden måde mentalt siver ned til folk som Vagn Thorup. For han er bare endnu en, der forsøger at udnytte sin position til at mele sin egen kage.
Noget er gået helt galt i fordelingen af samfundets goder. Før eller siden risikerer griskheden at få hele systemet til at falde fra hinanden
Erhvervslederen Eivind Kolding har i løbet af de sidste tre år fået 43 millioner kroner for at blive fyret to gange – først fra Danske Bank, derefter fra Novo. Småpenge i forhold til de 73 millioner kroner, som Novos tidligere topchef Kåre Schultz tog med sig som afskedsgave, da han året før forlod virksomheden.
For slet ikke at tale om direktøren for Nets – det selskab, der står for Dankort og den slags – der ifølge Børsen personligt står til at score op mod 700 millioner kroner, når virksomheden bliver børsnoteret. Gode penge for et par år med at strømline en virksomhed, der vel ret beset på mange måder er opbygget over årtier af hele Danmark. Og sådan kører rouletten videre i den hæsblæsende globale kapitalisme. Til dem, som har, skal mere gives, og imens bliver de menige ansatte på kyllingeslagterier i USA så hårdt presset på jobbet, at de skal gå med ble, fordi de ikke får tid nok til at komme på toilettet.
Det er fuldkommen forrykt, og før eller siden risikerer griskheden at få hele systemet til at falde fra hinanden.
Det er allerede ved at ske. Ifølge en meningsmåling foretaget af Harvard University dette forår er et flertal af alle amerikanere mellem 18 og 29 år nu ikke længere tilhængere af kapitalisme. Ikke så underligt, når en enkelt kapitalfyrste tjener mere end indbyggerne i en mellemstor dansk by, og rettens vogtere flår de godgørende fonde, som de skulle beskytte."
http://www.garps-verden.com/2011/10/advarsel-den-liberalistiske-ideologi-10.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.