torsdag den 17. november 2016

Boomerangen der nu igen ramte Venstrefløjen!

Opdateret 03/02-17 (se nedenfor).

Jeg skrev i går denne kommentar til en artikel om valget i USA:
Det lyder sgu ikke godt, i den ene lejr en højreradikal populistisk fantast og i den anden en flok akademiske overklasseløg - det sidste lyder jo grangiveligt som Vestager og Thorning regeringen! Hjælp jeg vil af!
https://www.facebook.com/jorgen.garp/posts/1181497041935216

Men det kan man som bekendt ikke. Derimod burde man på venstrefløj mv. begynde at tage det nødvendige selv opgør.

Utallige er de indlæg, der har været om de neoliberalistiske globaliserings uhyrligheder, der har ramt såkaldt almindelige mennesker og arbejdere i den vestlige verden og på den anden side skamløst beriget overklassen (de een procent) og deres lakajer i overklasse og højere middelklasse. Her er en typisk fra min egen hånd og et link til en hel stribe under Thorning regeringerne 2011-15:
http://www.garps-verden.com/2013/03/intensiveret-klassekamp-anfrt-af-den.html
http://www.garps-verden.com/search/label/Middelklassen
Her senest dagens: https://www.information.dk/debat/2016/11/trump-ret-oekonomien-syg

Der er derfor intet nyt under solen her, og heller ikke i kritikken af EU's Merkel anførte ditto økonomiske sparepolitik overfor Grækenland/Sydeuropa eller af de internationale frihandelsaftaler, der er på trapperne.
Se vedr. sidstnævnte her senest: https://www.information.dk/udland/2016/11/tvetydig-triumf-trump-tvinger-ttip-tilbagetog (og forleden https://www.information.dk/debat/2016/11/frihandelsaftaler-strider-grundlaeggende-vaerdier samt http://www.garps-verden.com/2016/10/eu-og-diverse-handelsaftaler.html):

»Problemet omkring valget i USA var ikke, at venstrefløjens svar er komplekse. Problemet var, at ’venstrefløjen’ repræsenteret ved Hillary Clinton ikke var troværdig. Hun er det typiske eksempel på en socialdemokrat, der taler venstreorienteret i en valgkamp, men hvis generalieblad fortæller noget andet. Socialdemokratiet leverer ikke for de svageste i samfundet.«
– Men jeg taler om, hvorfor den venstrefløj, du og De Grønne repræsenterer, ikke har lige så stor gennemslagskraft som højrepopulisterne?
»Det er naturligvis en udfordring og bekymring for os. Men jeg tror på, at opbakningen er der, hvis man kan præstere kombinationen af troværdighed og handlekraft. To eksempler: I Hamborg står socialdemokraterne utrolig stærkt, fordi de er til at stole på og leverer handling. Og det samme i Baden-Württemberg, hvor de Grønne netop er blevet genvalgt med 30 pct. af stemmerne. Og omvendt: I Frankrig er socialdemokraterne ikke troværdige, og de leverer heller ikke – derfor stemmer folk på Marine Le Pen,« siger Sven Giegold.

Griegold identificerer præcist problemet med Socialdemokratierne bredt, men så slutter han af med endnu en rystende svag og tom forklaring på næste spørgsmål i et hjælpeløst forsøg på at finde positive hår i suppen.

Dette kan så suppleres med artiklen forleden i Piopio:
"I North Carolina mødte jeg John, en hvid ufaglært fabriksarbejder, som havde mistet sit arbejde. Han var en af de millioner af amerikanere, der havde tabt i globaliseringsræset. Hans job var blevet erstattet af “en af de der smarte robotter”, som han sagde. Nu brugte han det meste af sin tid på at søge job, men ingen ville have en 59-årig ufaglært mand.
John var i tvivl om, hvem han skulle stemme på. Hillary var bare optaget af magt og Donald Trump var rablende vanvittig. Han følte sig svigtet af systemet, svigtet af politikerne og svigtet af Barack Obama, som han havde stemt på både i 2008 og 2012."

Både socialdemokratierne, Venstrefløjen og især medierne hylder arrogant og taler ned til folk i offer-rollen med, "det er synd for", og "forstå sig på' holdninger og svigter dermed åbenlyst de mennesker de nedladende omtaler og behandler som 'rådne æg' i stedet for at tale i øjenhøjde til dem som voksne mennesker og spørge dem, hvad fanden de har gang i og bede dem i stedet få samlet sutten op politisk.
OG samtidig svigter man især den del af arbejderklassen, der holder fast og stemmer Nej til Brexist, Trump, DF og de andre højreradikale i Eurpa og USA, selv om de er lige så meget ofre som staklerne, der vælger at smadre postelinet eller blive hjemme på sofaen i frustration over "svigt" mv. kombineret med egne mangler som mentalt underskud, racistiske og sexistiske fordomme og holdninger.
Hvad med det flertal af de fattigste 51-54% med under 50.000$ i årlig indkomst som stemte på Clinton, hvad med de 45% af folk kun med almindelig skolegang, der stemte på Clinton.
Hvad med det flertal af kvinder, sorte, latinoer og unge der stod imod både Trump og sofaen og gik ud og stemte på Clinton uanset om de så holdt sig for næsen samtidig eller troede på hendes politiske kvaliteter (se Politiken 10/11-16)?
Er det ikke dem der skal støttes, roses, opmuntres i stedet for den klynkende accept af alle de ynkelige fra (hvid) arbejderklasse og omegn, der faldt for, lod sig forføre af eller faldt i søvn på sofaen over den facistoide sprællemand?
Er det ikke netop dem "Who went high when other went low", der har fortjent al støtte og opmuntring?
OG har alle ikke fortjent, at blive talt i øjenhøjde og stillet krav til, direkte som til voksne mennesker i stedet for at tale ned til dem ved at undskylde og "forstå sig på" tåbelige holdninger og adfærd, som om de var lallende og følelsesmæssige idioter?
Ikke blot er dette det rigtige politisk, moralsk og menneskeligt, men det kunne være, det også gav pote politisk mv., at føre den svære to-fronts krig åbenlyst og direkte både mod den neoliberalistiske kapitalisme og dens lakajer af "rige svin", samt lige så benhårdt og direkte mod 'folkets' frustrerede støtte til fascisme og mere eller mindre åbenlyse fascister.

03/02-17:
Var på Louisiana her til aften og høre Lars Trier Mogensen med et glimrende 'foredrag' om Trump via sin opdaterede bog om samme.

Lars Trier havde to hovedpointer:
Dels at manden - altså Trump - er 'kugleskør', dvs narcissistisk personlighedsforstyrret samt ukontrolleret impulsstyret og anvendt som case i diverse psykologiske og psykiatriske lærerbøger.

Og dels sådan lidt forenklet sagt, at hans valgsejr især blev bragt i hus af tidligere sofavælgere uden begreb skabt om politik, men som var arbejderklasse ofre for elitens feminiserede globalisering.
Denne 'korrupte' elite havde, udover manifest økonomisk ulighed, afskaffet deres mandige, manuelle jobs i stål- og kul mm industrien og i bedste fald erstattet dem med dårlige og ustabile servicejobs i værste fald med ingenting, med deraf forståelig voldsom had og reaktion især i rustbæltet i det nordlige USA.

Sidste punkt er en forklaring som er udbredt på venstrefløjen som årsag såvel til valget af Trump i USA som Brexit og det højreradikale commando raid i Europa.

Jeg fik desværre ikke lejlighed til at udfordre denne forklaring med en påstand om, at disse grupper vel kunne forklare 10-20% af de højreradikales fremmarch, og dermed meget vel de marginale sejre her og hisset som toppen af isbjerget, men slet ikke duede som forklaring på, hvorfor tonsvis af folk som ikke var ramt af hverken arbejdsløshed eller var 'working poor' og næppe havde set mange muslimske flygtninge (og/eller østeuropæere i Europa for den sags skyld) i deres nærområde, alligevel massivt havde stemt på en glamurøs politisk tumpe som Trump, selv om alternativet var en upopulær Hillery Clinton?

For eks. alle de såkaldt 'pæne' borgerlige republikanske damer og herrer i USA (som i Europa herunder DK)? Eller sagt på en anden måde, der går jo en indlysende politisk lige linje fra, - Republikanernes absurde Kenneth Starr 'undersøgelse' og massive forfølgelse af præsident Bill Clinton i 90'erne iscenesat af den forskruede Trump støtte Newt Gingrich, over Bush 'statskuppet' mod Al Gore og de neo-konservative krigsforbrydelser i Irak mv,, samt racisternes Tea Party bevægelse som reaktion på valget af en sort præsident, og den republikansk dominerede kongres' had til og åbenlyse obstruktion siden 2010 af en demoraktisk valgt sort (!) præsident, "samt gennem republikansk omtegning af kongresvalgdistrikternes geometri og brug af ​​vælger-id-love, der skal gøre det vanskeligere for potentielle demokratiske vælgere at bruge deres stemmeret" (Francis Fukuyama) - til valget af en højreradikal fantast som Trump til præsidentkandidat. Og ja nu til Præsident!

Tilsvarende i Sønderjylland sådan set, hvor VKO flertallet med kommunalreformen 2007 har fjernet i titusindvis af offentlige jobs, hvorefter genierne straffede Venstre ved at stemme på det medskyldige DF (!), og Løkke efterfølgende nu forsøger at gøre skaden god igen og narre dem, der ikke er for kloge politisk, men hvis Køvenhavner (det er i den optik alle, der bor på Sjælland!) mindreværd og vrede derimod ikke fejler noget, med udflytning af nogle få tusinde statslige jobs!

Både socialdemokratierne, Venstrefløjen og især medierne hylder arrogant og taler ned til folk i offer-rollen med, "det er synd for", og "forstå sig på' holdninger, og svigter dermed åbenlyst de mennesker, de nedladende omtaler og behandler som 'rådne æg' i stedet for at tale i øjenhøjde til dem som voksne mennesker og spørge dem, hvad fanden de har gang i og bede dem i stedet få samlet sutten op politisk.
OG samtidig svigter man især den del af arbejderklassen, der holder fast og stemmer Nej til Brexist, Trump, DF og de andre højreradikale i Europa og USA, selv om de er lige så meget ofre som staklerne, der vælger at smadre postelinet eller blive hjemme på sofaen i frustration over "svigt" mv., kombineret med egne mangler som mentalt underskud, racistiske og sexistiske fordomme og holdninger.Det og den vinkel syntes jeg manglede i Lars Trier Mogensens iøvrigt glimrende 'foredrag'!
https://www.information.dk/debat/2017/02/francis-fukuyama-usas-demokrati-staerkt-nok-modstaa-trump?lst_frnt
https://www.information.dk/debat/2017/02/hitlers-overskaeg

Se desuden her:
http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE3466853/vi-har-mistro-til-eksperter-og-foragter-de-intellektuelle/
http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE3469939/det-er-ikke-eliten-men-folket-der-har-svigtet/
https://www.information.dk/debat/2016/11/trumps-sejr-indvarsler-enden-paa-globaliseringen
https://www.information.dk/kultur/2016/11/glemte-hvide-mand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.