fredag den 17. februar 2017

Elite, det elitære og 'folkelige'!

29/03-17:
Et nyt kapitel i historien om elite og det såkaldt 'folkelige' udspiller sig i disse dage:
Det går fint her i Dannevang, hvor fantasterne har gyldne dage lige som i verden udenfor, hvor Trump, Brexit og LePen hærger.

Endnu en fantast, en Anker Steen Sørensen fra Haderslev har sluttet sig til flokken af Holocaust-, klima- og vaccinebenægtere. Her i form af benægtelse af vindenergi som effektiv erstatning for fossile brændstoffer, og kalde vindmøllerne for "sporadisk energi" og »livsforkortende dræberturbiner«

https://www.facebook.com/jorgen.garp/posts/1314747685276817
"Faktaresistente forældre" som Laura Lindahl fra LA korrekt betegner de forældre, der nægter at lade deres børn vaccinere mod mæslinger, helt i forlængelse af hysteriet mod den første vaccine mod kræft HPV vaccinen, hvor alle slags sygdomme uden videre tilskrives HPV vaccinen af folk, der intet begreb har om medicin, vaccine og eventuelle bivirkninger.
Men heksedoktor hysteriet fra den uvidende hob har nu bredt sig så HPV vaccinationen i DK ligger i ruiner, men ikke i vores nabolande eller andre steder. Og nu er det så mæslinge vaccinens tur - hejsa hvor det går!
https://www.facebook.com/jorgen.garp/posts/1301617433256509

Det samme syntes nu at være tilfældet med vindmøller især på land, men det breder sig, bare rolig havmøllerne er også ved at blive ramt af 'genierne'!
»Sundhedsstyrelsen følger løbende med i den videnskabelige litteratur om helbredseffekter af vindmøllestøj og vurderer, at der ikke er fundet belæg for en sammenhæng mellem støj fra vindmøller og selvrapporterede helbredseffekter.«
Herligt og rammende udtryk "selvrapporterede helbredseffekter"!

Men den slags detaljer og indvendinger generer ikke store ånder, der agerer efter devisen, jo mindre man ved om en sag, des mere skråsikkert, kan man udtale sig. Også mens man sidder i et 'racerfly' og tilsviner verden for børn og børnebørn med uhyrlige mængder af klimaødelæggende CO2 fra de 'forgudede' fossile brændstoffer.

Det fælles for alle disse benægtere er, at de her i Holbergs gamle fædreland endnu ikke kender forskel på parallelle hændelser og årsagsforhold.
Erasmus Montanus' berømte og berygtede 'idiot' logik for burhøns: "En sten kan ikke flyve. Morlille kan ikke flyve. Ergo er morlille en sten!", går sin sejrsgang og er den fælles melodi, alle disse fantaster spiller efter!

Hos vor ven Anker Steen Sørensen får den endnu en tand med en helt ny variation over Erasmus temaet: "Der findes intet videnskabelig dokumentation for at støj fra vindturbiner ikke skader helbredet.", skriver manden på sin FB side sammen med sit jagerfly!

Du godeste - en eller anden se i nåde til os stakler, der i stigende omfang underlægges heksedoktorer, konspirationsfantaster og andet godtfolk, alt imens de hyler op om, at eliten styrer det hele!
Ja bare den gjorde i hvert fald i et omfang, så heksedotorer og andet uvidende godtfolk kom om bag i køen!

Jeg tør sgu snart ikke bruge mit ironiske eksempel mere, af frygt for at ideen bliver taget alvorligt af 'genierne' og gjort til virkelighed, så næste gang jeg skal ind og tilses eller opereres for kræft, så har idioterne stillet en cykelsmed til rådighed i stedet for en kræft kirurg udfra devisen, at det kan den ædle smed nok klare lige så godt, som ham den elitære kloge-Åge og elite kirurg, der lider af det i vore dage væsentlige handicap, at han ved hvad han har med at gøre og snakker om!
https://www.information.dk/…/intet-saa-smukt-vindmoelle-ejer

17/02-17: Eliten og det elitære, der mærkeligt nok i den borgerlige og højreradikale dagsorden stort set aldrig omhandler 'den økonomiske elite eller overklasse', som de iøvrigt ofte selv som Trump tilhører, men derimod den såkaldte 'kultur elite', der oftest slet ikke er særlig økonomisk priviligeret!

Jeg skrev således igår ikke særlig 'folkeligt', men vel nærmest 'elitært' ja, og dermed selvfølgelig arrogant og bedrevidende at jorden ikke er flad selv om det grangiveligt ser sådan ud (!), om de folkelige bøhtosser, hvor en helvedes masse almindelige danskere, blandt meget andet, ikke aner en skid om religion, men bare kæfter op indfanget i egne fordomme, og at vi overfor en galning som Trump måtte satse på 'eliten' i USA's demokratiske institutioner.
Det samme gælder iøvrigt Europa og EU overfor de højreradikale, Brexit mv. https://www.facebook.com/jorgen.garp/posts/1275222685895984

Et eksempel på det, der kommer ud af den såkaldte 'folkelighed' som 'politik', gengives her fra USA af Annegrethe Felter Rasmussen: https://www.facebook.com/annegrethe.rasmussen/posts/10211008811829703

"Som en glødende Trump-tilhænger, jeg talte med i går i Denver udtrykte det, så var han helt vild med at "præsident Trump er et menneske, han er ikke en glat politiker, der ikke siger, hvad han mener. Og når han forsvarer sin datter, Ivanka, kan jeg kun sige, at det ville enhver far gøre. Det ville jeg da også, hvis nogen angreb mit barn."

Denne intetsigende omgang politisk 'pølsesnak' reduceret til form uden indhold tilsat maskulint følelsgejl, tager Richard Swartz sig af her i form af, ikke manden fra Denver, men hans alter ego præsident Trump:
https://www.information.dk/debat/2017/02/kan-godt-vaere-trump-kan-tweete-kan-skrive

Og således forberedt når jeg frem til dagens Georg Metz håndtering af elite og elitært - og Lars Olsen, og dermed til to centrale udsagn - centrale også fordi jeg bliver bekræftiget i egne meninger eller fordomme, om man insisterer, formuleret således her:
https://www.information.dk/debat/2017/02/hitlers-overskaeg

"De politiske skred, der er sket, berettiger ikke til i selvopgørets navn at opgive bestræbelserne på at få fakta, virkelighed og fremtidsperspektiv til at rime. Man bør skelne mellem dem, der slår plat på angst og fordomme, fædrelandsflomme og nationalrøgelse, og dem, der insisterer på oplysning, argumenter og mere oplysning.
De vælgere, der stemmer på snæversynets folk, bør ikke nedladende mødes med forståelse eller tales efter munden af folk, der i viden og eftertanke mener noget kvalificeret, og som nu opfordres til bodsgang.
Folkeforførerne bør drages til ansvar for billige slagord, bøvede tweets og alternative facts, der lægger demokratiet i ruiner.
Det går ikke med knæfald for uvederhæftigheder og falsk solidaritet med de folk, som demagogerne i sidste ende vil skide lige så flot på, som Trumps sind er sort som Hitlers overskæg."

Og her med egne ord (se link nederst): Både socialdemokratierne, Venstrefløjen og især medierne hylder arrogant og taler ned til folk i offer-rollen med, "det er synd for", og "forstå sig på' holdninger, og svigter dermed åbenlyst de mennesker, de nedladende omtaler og behandler som 'rådne æg' i stedet for at tale i øjenhøjde til dem som voksne mennesker og spørge dem, hvad fanden de har gang i og bede dem i stedet få samlet sutten op politisk.
OG samtidig svigter man især den del af arbejderklassen, der holder fast og stemmer Nej til Brexist, Trump, DF og de andre højreradikale i Europa og USA, selv om de er lige så meget ofre som staklerne, der vælger at smadre postelinet eller blive hjemme på sofaen i frustration over "svigt" mv., kombineret med egne mangler som mentalt underskud, racistiske og sexistiske fordomme og holdninger.

Og det andet vigtige udsagn hos Metz, om det omtalte 'politiske skred' angående USA, formuleret som Mr. Højreradikal Amerikaners dominans længe inden Trumps valg!

Her i egen mere detaljerede formulering, om alle de såkaldt 'pæne' borgerlige republikanske damer og herrer i USA, der stemte på Trump (ligesom på højreradikale i Europa herunder DK og ved Brexit).

Eller sagt på en anden måde, der går jo en indlysende politisk lige linje fra, - republikanernes absurde Kenneth Starr 'undersøgelse' og massive forfølgelse af præsident Bill Clinton i 90'erne iscenesat af den forskruede Trump støtte Newt Gingrich, over Bush 'statskuppet' mod Al Gore og de neo-konservative krigsforbrydelser i Irak mv,, samt racisternes Tea Party bevægelse som reaktion på valget af en sort præsident, og den republikansk dominerede kongres' had til og åbenlyse obstruktion siden 2010 af en demoraktisk valgt sort (!) præsident, "samt gennem republikansk omtegning af kongresvalgdistrikternes geometri og brug af vælger-id-love, der skal gøre det vanskeligere for potentielle demokratiske vælgere at bruge deres stemmeret" (Francis Fukuyama) - til valget af en højreradikal fantast som Trump til præsidentkandidat. Og ja nu til Præsident!
http://www.garps-verden.com/2016/11/boomerangen-der-nu-igen-ramte.html

OBS!
Og læs så venligst her som modvægt til ovenstående, og som udtryk for den to-frontskrig almindelige socialt indstillede borgere konstant er udsat for i disse tider.
Dvs. om økonomernes lakaj funktion som skaber af massiv økonomisk ulighed og overklassens 'alternative fakta', som ikke på nogen måde adskiller sig fra Denver manden og Trump i stupid naivitet og/eller kynisk løgnagtighed og påstande a la jorden er flad.
http://www.garps-verden.com/…/om-alternative-fakta-i-den-po…

Dertil læs Jesper Jespersens fremragende kronik i Politiken idag om fænomenet de neoliberalistiske økonomer som lakajer for overklassens 'alternative fakta' puttet ind i:
"Dream (Danish Rational Economic Agent Model). Denne model er bl.a. kendetegnet ved, at det på forhånd antages, at udbud af arbejdskraft skaber sin egen efterspørgsel. Det er således på mange måder en drømmemodel, hvor der altid er ligevægt på arbejdsmarkedet. Det betyder, at hvis blot man kan presse befolkningen til at blive længere på arbejdsmarkedet, så vil der altid være jobs til dem. Man kunne også kalde det en hokuspokus-model. "http://politiken.dk/debat/kroniken/art5837126/Det-har-v%C3%A6ret-ti-spildte-%C3%A5r-for-dansk-%C3%B8konomi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.