mandag den 19. juni 2017

Det illigetime demokrati!

Ak ja FOLKETS demokratiske vilje og stemme, hvad er det aktuelt 2015-17?

Ved Brexit afstemningen var det godt 37% af vælgerfolket, der stemte ja til Brexit, 35% stemte nej og resten 28% blev hjemme på sofaen eller stemte blankt.

I Holland var det 20% af de hollandske vælgere, der stemte nej til handelsaftalen mellem Ukraine og EU, 12% stemte ja, og 68% blev hjemme eller stemte blankt.

I Danmark var det godt 38%, der stemte nej til ændring af retsforbeholdet og 34% stemte ja, mens 28% blev hjemme eller stemte blankt.

Trump blev valgt med UNDER 25% af vælgerne i USA mens Clinton fik flest med 25%, og resten ca.50% eller halvdelen blev på sofaen eller stemte blankt.

Ved præsidentvalget i Østrig fik den højreradikale Norbert Hofer 35% af alle vælgere, den grønne kandidat Van Der Bellen vandt med 40% af alle vælkgere, mens 25% blev hjemme eller stemte blankt

Marie LePen fik under 23% tilslutning fra de franske vælgere og Macron fik under halvdelen knapt 44% - dvs 33% blev hjemme eller stemte blankt.

Dem der vandt fik altså mellem 20 og 44% af den samlede vælgerbefolknings stemmer med Macron i spidsen.
Dvs ingen fik et flertal af vælgerbefolkningen bag sig. Ikke imponerende vel?

Ved valget i Holland fik højreradikale Geert Wilders godt 10% af samlige vælgere, 20% blev hjemme og resten 70% fordelte sig stort set på de 13 partier i parlamentet med fra godt 17% til knapt 1,5% af samtlige vælgere.

I GB fik Konservative 42,4% af de afgivne stemmer og Labour 40%, men over 30% blev hjemme på sofaen eller stemte blankt, så de Konservative regerer med 29% af samtlige vælgere og Labour fik 27½% af samtlige vælgere - udråbt som en stor sejr!

Og sidste - det franske parlaments valg slår alt med en valgdeltagelse i 2.runde på bare 42,6%, hvoraf 11,5% stemte blankt mv.
Én marche fik 43% af afgivne gyldige stemmer, Republikanerne 23%, Front national 9%, Socialisterne 6%.
Eller henholdsvis godt 18%, knap 10%, knapt 4% og 2½% af samtlige vælgere, blanke stemmer medregnet – en demokratisk katastrofe!

Men ALLE fører de sig frem, mere eller mindre megalomant - ik' 10% Wilders og 18% Macron, som folkets 'sande' stemme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle registrerede brugere kan kommentere på denne Blog. Dog gælder:
Tonen må gerne være rå men hjertelig, men skal være pakket ind i argumenter!
Personlige angreb sagen uvedkommende og lignende fjernes uden videre. Ligeledes politiske idiosynkrasier, som ikke relaterer sig til emnet.